DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2069865-2,30%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

326 okunma

Kaybedilen Zamanın Hesabını Kim Verecek?

ABONE OL
04/12/2020 08:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de insan sağlığını tehdit edecek boyuta ulaşan hava kirliliği milletvekillerini karşı karşıya getirdi. CHP Düzce fahri Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Düzceli milletvekillerine seslenerek, sorunun çözümü noktasında beraberlik çağrısında bulundu. Tanal ayrıca, 2 yıl önce CHP tarafından Düzce’nin hava kirliliği sorununa yönelik TBMM’ye sunulan yasa tasarısına destek vermeyen Düzceli milletvekillerini eleştirerek,” Kaybedilen günlerin hesabını kim verecek? dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava İzleme Merkezi verilerine göre Düzce’de hava kalitesi insan sağlığını tehdit boyutuna ulaştı. Düzce’de son aylarda alarm veren hava kirliliği için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti.

AK Parti Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Fahri Çakır geçtiğimiz gün sosyal medya hesaplarından Çevre ve Şehircilik Bakan Yarımcısı ile birlikte konuyla ilgili görüşme sağladıklarını duyurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, bunun üzerine Düzce’nin hava kirliliği sorunu ile ilgili 2 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu yasa teklifine destek vermeyen Düzceli vekillere eleştirilerde bulundu. Hava kirliliği ile ilgili verilen yasa teklifine destek vermeyerek Düzce’deki kirlilik oranının tehlike oluşturmadığını savunan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ı da eleştiren Tanal, “Düzce’de hava kirliliği korkutan boyuta ulaşınca konuşmaya başladınız” dedi.

”Anlata anlata dilimde tüy bitti”

Yıllardır çözülemeyen kava kirliliği sorununa çözüm bulabilmek için AK Parti ve MHP’li milletvekillerine bir araya gelme çağrısında bulundu. ”Yeter ki Düzce’miz kurtulsun” diyen Av. Mahmut Tanal, gerekirse kendisi tarafından verilen kanun teklifini geri çekebileceğini de sözlerine ekledi.

Tanal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; “Düzce’yi hava kirliliğinden kurtarmak için 2 dönemdir yasa teklifi sunuyorum. Anlata anlata dilimde tüy bitti. Peki siz ne yaptınız?  Ortağınızla birlikte hava kirliliği tehdidi bulunmadığını savundunuz. Beni yalanladınız, hedef aldınız. Şimdi Düzce’de hava kirliliği korkutan boyuta ulaşınca konuşmaya başladınız.  O kadar zaman kaybı oldu. Bunun hesabını kim verecek? Öyle Meclis’e gelen Bakan Yardımcısı’yla birlikte kuliste ‘çalışıyormuş pozu’ vererek de bu sorun çözülmez! Gelin Düzce için bir araya gelelim. Kanun teklifinde sizin imzanız olsun, ben kendi teklifimi geri çekeyim. Desteği biz size verelim. Yeter ki Düzce’miz kurtulsun” ifadelerine yer verdi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.