DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2069994-1,59%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

560 okunma

KAYMAKAM ÖZTÜRK GÜNÜNÜ MEVSİMLİK İŞÇİLERİN ÇOCUKLARIYLA GEÇİRDİ

ABONE OL
30/08/2018 13:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’nin önde gelen natürel ve işlenmiş fındık işletmecisi Olam Progıda firması tarafından fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla yıllardır gerçekleştirilen sosyal projelerden biri daha bu sene hayata geçti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile işbirliği halinde Akçakoca’nın farklı köylerinde Akçakoca Kaymakamlığı tarafından yürütülen projenin adı ise “Çocuk işçiliğiyle mücadele’’ adı altında yürütülüyor.

Anlamlı proje, Çalışma Bakanlığı ve İLO ortaklığı ile yürütülürken, İlçe Kaymakamlığı ve bağlı kurumlar ile tedarik zincirindeki sektör temsilcileri ve  çeşitli STK’lar yer alıyor.

Fındıkta çocuk işçiliğinin önlenmesini amaçlayan proje kapsamında,  Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocuklarına derslerinde yardımcı olacak eğitimlerin verilmesinin yanı sıra, çocukların zamanlarını keyifle geçirmelerini sağlayacak çeşitli zekâ oyunları, sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler ile dikkat ve konsantrasyon testleri, drama, özgüven geliştirme ve görsel sanatlar dersleri veriliyor.

Proje kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde incelemek isteyen Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, İLO yetkilileriyle birlikte Akkaya, Melenağzı ve Esmahanım köylerinde eğitim gören çocuklara bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu köylerde eğitim gören farklı yaş gruplarından çocuklar ve öğretmenlerle bir araya gelen Kaymakam Öztürk ve beraberindekiler, çocuklarla birlikte eğlenceli aktivitelerde yer aldılar.

Oldukça keyifli olduğu dikkatlerden kaçmayan İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, oyunlar sonrasında çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

Projeden başarıyla sürdürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Öztürk gazetemize yaptığı açıklamada, sadece Akçakoca’da 6 köyde 322 çocuğa eğitim verildiğini ifade etti.

Çocukların tüm ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Öztürk, “İhtiyaçları gideriliyor. Çocuklarımıza sabah kahvaltısı ve öğle yemeği veriliyor. Ailelerinin güvenli ve huzurlu bir şekilde çocuklarını emanet edebileceği eğitim merkezlerinde dersler görüp farklı etkinlikler gerçekleştiriyorlar.  Yaklaşık 25 öğretmenimizle projemizi başarıyla devam ettiriyoruz” dedi.

Fındıkta çocuk işçiliğini önleme projesinde yer alan İLO adına projenin eğitim koordinatörü olan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Gürkan Gülcan da 7 yıllık projenin Ordu ilinde başlatıldığını ve günümüze kadar başarıyla devam ettirildiğini söyledi.

Mevsimlik işçiliğin Türkiye için son derece önemli bir konu olduğuna değinen Gülcan, şöyle konuştu:

“Bu konuyu Akçakoca’da 4 merkezle destekliyoruz. Bugün bulunduğumuz mekânın adı Akkaya köyü piknik alanı. Akkaya köyü de bu merkezlerden biri. Türkiye’de mevsimlik tarım işçiliği aslında önemli bir iş kolu. 150 binin üzerinde aile mevsimlik tarımla geçiniyor.”

Bugüne değin başarıyla yürütülen program 31 Ağustos Cuma akşamı, Progıda firmasının verdiği desteklerle Esmahanım köyünde kapsamlı bir kapanış programı ile sonlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.