DOLAR 32,3756 0.17%
EURO 34,9996 -0.22%
ALTIN 2.324,790,24
BIST 9.097,490,19%
BITCOIN 2258276-1,05%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

461 okunma

Kaymakam Öztürk rakamları açıkladı!

ABONE OL
31/07/2019 12:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Kaymakamlığı afetzedelerin yardımlarını sarmaya başladı. Bu kapsamda ilk etapta Akçakoca’da selden etkilenen 307 vatandaşın hesabına 835 bin lira para aktarıldı.

İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, yapılan yardımların konut, ev eşyası, gıda, temizlik ve giysi yardımı olarak verildiğini, işyeri ve araç hasarlarını içermediğini söyledi.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk’ün konuşmasının tamamı şu şekilde:

”18 Temmuz sel felaketinin başladığı günün ilk dakikalardan itibaren tüm devlet kurumları olarak alandaydık.

Özellikle Esmahanım köyüne gerek Akçakoca tarafından gerekse Düzce tarafından karayolu ile ulaşım yoktu. Sayın valimizin katkılarıyla Emniyet Genel müdürlüğümüzün, Jandarma Genel Komutanlığımızın, Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait helikopterlerle yaklaşık 250 vatandaşımız Esmahanım köyünden tahliye edildi.

Maalesef üzücü bir hususta şu; 7 vatandaşımız ilk etapta kayıptı. Aramaların 11’inci gününde sonuncusu kayıp vatandaşımızı da bulduk. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum.

Biz Kaymakamlık olarak ilk günden itibaren sosyal yardım mahiyetinde, İl Afet Müdürlüğümüzün düzenlemiş olduğu tutanaklar doğrultusunda, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğümüze taleplerimizi ilettik.

Sağ olsun devletimiz o ödenekleri gönderdi. 27 Temmuz Cuma günü yaklaşık 307 vatandaşımıza 835 bin 650 TL olarak kaynak aktarıldı. Kimlik bilgileriyle birlikte gidip gidip bankalardan bu meblağları çekebilir vatandaşlarımız.

Bu anlamda ilk günden itibaren gerek Kızılay’ımız olsun, gerek Uğurlu ve Esmahanım köylerinde kurmuş olduğumuz Afet Koordinasyon Merkezlerimizi olsun, vatandaşlarımıza su, ekmek, giyim, temizlik malzemelerini tek çatı altında toplanarak düzenli bir şekilde dağıtımı sağlandı.

Hâlâ bölgede altyapı anlamında çalışmalarımız devam etmekte. Devlet Su İşlerimiz dere yataklarını düzenlemekte, İl Özel İdaremiz tekrar yollarını yapmakta.

İçme suyu veremediğimiz hemen hemen köyümüz kalmamış durumda. Yaklaşık 3 tane köyümüzde su sorunumuz devam ediyor ancak onların da malzeme siparişleri verildi ve malzemelerin gelmesi ile birlikte çalışmalar hızlı bir şekilde yürütülecektir.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğümüzün konuya ilişkin genelgeleri doğrusunda biz sadece konut zararları, ev eşyası ve ilk etapta temizlik, gıda ve giyim yardımlarımız söz konusu. Biz bu amaçlarla nakdi yardım yapabiliyoruz.

Araç ve işyeri maalesef sigorta kapsamına alınabileceklerinden ötürü bu tür yardımlara kapalı. Elbette ki önemli olan can kaybı. Bu anlamda mal her şekilde telafi edilebilir ama mutlaka canın yerine gelen olmaz diye düşünüyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.