DOLAR 32,3196 0.2%
EURO 35,1463 0%
ALTIN 2.302,171,10
BIST 9.056,332,83%
BITCOIN 2286549-0,55%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

309 okunma

Kaymakamlık, Belediye, STK’lar, Meslek Odaları… Neredesiniz?

ABONE OL
25/03/2020 17:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca, tarihinin en korkunç sınavlarından birini veriyor. Yerküre üzerinde yaşayan her toplumu etkileyen korona musibetine karşı birlik olma, birbirinin yarasını sarma sınavından geçiyor.

Koronavirüs Pandemisine karşı en etkili önlemin evlere kapanmak olduğunu herkes söylüyor söylemesine ama, evde kalan yurttaşların ne yiyip ne içecekleri konusunda yeterince hazırlıklı ve organize olunmadığı da bir gerçek.

Akçakoca’da hane halkı evlere kapandı fakat dar gelirli grupların gündelik ihtiyaçlarını karşılamak noktasında elimizde sadece Türk Kızılayı var.

Kızılay Akçakoca şubesinin vefakar başkanı Özkan Öztürk ve şu zorlu günlerde evlerde kalmak yerine yardım dağıtmak üzere kendini sokağa atan Kızılay gönüllüleri de olmazsa, vay ki Akçakoca garibanlarının haline.

Akçakoca’da Kızılay’ın düzensiz olarak yardım yaptığı 2 bine yakın insan var. Kaymakamlık ve Belediye yönetiminin ciddi yardımlar yaptığı kesimler var. Fakat şu günlerde ne Kaymakamlığın ne de belediye yönetiminin evlere yardım ulaştırma konusunda çokça etkili olduklarını söylemek zor.

Keza, Akçakoca’nın STK’ları ve Meslek Odaları yönetimlerinin de karantina döneminde etkili olabildikleri söylenemez.

Şu günlerde yapılan bir iş varsa o da iyi dilekler, temenniler ve hükümetin kimi açıklamalarıyla sınırlı.

Oysa Akçakoca’nın bu günlerde çok daha fazlasına ihtiyacı var. Örneğin, Kaymakamlık, belediye, Odalar, STK’lar, yardım kuruluşları ve Kızılay şubesi, bir çatı altında geçici bir organizasyon oluşturup yardımları yerine ulaştırabilirler.

Tek başına Kızılay’ın her yere, her eve, her yardım çığlığına ulaşması imkansız. Bunun dışında, diğer sözü geçen kesimlerin de planlı, programlı bir oluşum içinde bulunarak yardım çalışmalarına aktif katılmaları gerekiyor.

Hiç bir şey yapılamıyorsa dahi, bahsi geçen kurumlar maddi destekleriyle Kızılay’a yardımda bulunabilir. Kızılay Akçakoca şubesi de bu paraları gıda ve malzeme kolilerine çevirip tüm ihtiyaçlı ailelere yetiştirebilir.

Başta da söylediğim gibi, Akçakoca, tarihinin en zorlu sınavlarından birini veriyor ve maalesef bu güne kadar Kızılay dışında kalan herkes bu sınavdan kalmış durumda.

Umarım bu saatten sonra, tüm farklı kesimlerin ortak bir çatı altında çalıştığı dönemsel bir organizasyon yapısı oluşur; birleşik, planlı, programlı bir çalışma ile bu süreç sorunsuz bir şekilde tamamlanır.

Sadece biraz daha gayret ve samimiyet lütfen.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.