DOLAR 32,5114 0.19%
EURO 34,7589 0.05%
ALTIN 2.487,531,04
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20646433,53%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

357 okunma

KAZANDIĞI PARA ÖDÜLÜNÜN TAMAMINI UMUT IŞIĞI’NA BAĞIŞLADI

ABONE OL
30/12/2017 12:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca OSB için düzenlenen 2 bin lira ödüllü logo yarışmasında, 100 civarında yarışmacıyı geride bırakarak 1. olan Akçakocalı grafiker Berker Genç, kazandığı para ödülünün kuruşuna bile dokunmadı.

Başarılı grafiker Berker Genç, yazılı bir açıklama yaparak, bugüne değin Akçakoca için sayısız çalışma yaptığını, bunların hiç birinden para almadığını, bu son yarışmada elde ettiği para ödülünü de Akçakoca Belediyesi Umut Işığı birimine bağışlayacağını belirtti.

Berker Genç’in yaptığı açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

Sevgili Akçakocalılar;

Sanat ve grafik tasarım konusunda 8 yıl eğitim almış, yaklaşık 10 yıldır da bu sektörde çalışan biri olarak toplam 18 yıl tecrübeyle birşeyler söylemeye hakkım olduğunu düşünüyorum.

Konu Akçakoca olduğu zaman da hiçbir maddi çıkar beklemeden elimden gelen ne varsa yaptığımı, yapacağımı beni az da olsa tanıyanlar bilir.

Yaklaşık 10 yıldır Akçakoca Belediyesi, Kent Konseyi, Akçakoca Online, Turizm Tanıtma Derneği, Akçakocaspor, Tarihi Mahalle Pazarı, Akçakoca Kaymakamlığı vb. aklıma gelmeyen birçok konuda ‘hiçbir karşılık beklemeden’ çalışmalar yaptım ve yapmaya da devam ediyorum.

Parlayan Kent, Karadeniz’in İncisi, Akçakoca Silüeti, Tarihi Mahalle Pazarı, Umut Işığı, Akçakoca Bilim Şenliği… vb birçok logoyu da yine ‘hiçbir karşılık beklemeden’ yaptım ve bundan gurur duyuyorum.

Akçakoca Organize Sanayi Bölgesi logosu için bir yarışma ‘olmasaydı da’ yine elimden geleni yapacaktım. Buna emin olabilirsiniz.
Fakat yarışma düzenlendi ve çok doğal olarak katıldım. Yarışmaya ekteki 3 adet çalışmamı gönderdim. Ancak seçici kurul en soldaki yani ilk logo üzerinden değişiklikler talep etti.

Yarışma şartnamesinde de belirtildiği üzere;
– Seçici Kurul, değişiklik isteme şartıyla logoyu finale bırakma veya doğrudan birincilik ödülü vermeye yetkilidir.

Bu durumda ben de seçici kurulun taleplerini yerine getirerek tekrar ilettim ve 3-4 revizeden sonra logo açıklandı.

Durum böyleyken dünden beri sosyal medya ve birçok yerel gazetede çok farklı açılardan eleştiriler, beğeniler, kendini bu işin en iyisi olarak açıklayanlar gibi birçok haber ve yorum gördüm.
BEN BU LOGOYU ÖDÜL İÇİN YAPMADIM. Daha önce söylediğim gibi yarışma olmasaydı da yapardım. Benim için Akçakoca’da bir çöpü yerden almak, pis bir duvarı boyamak, bir logo yapmak, Akçakocayı herkese anlatmak, Akçakocaspor forması tasarlamak… iş ne olursa olsun Akçakoca için olsun.
Daha önce yaptıklarımın karşılığını parayla alacak olsam inanın bana bu ödül çok komik bir rakam olarak kalır.
Ama yine de seçici kurul ve değerli büyüklerim bana bu ödülü vereceklerse de bu ödülün tamamını ‘Akçakoca Belediyesi Umut Işığı’ yardım derneğine bağışlayacağımı beyan etmek isterim.

Saygılarımla.
Berker GENÇ

 

İşte para ödülü alan logo

Berker Genç’in diğer logo çalışmaları…


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.