DOLAR 32,5156 -0.09%
EURO 34,9696 0.35%
ALTIN 2.435,520,52
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2085357-0,50%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

496 okunma

Kendi bütçeleriyle kamyon dolusu yardım bağışladılar

ABONE OL
18/04/2020 12:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Yaşlılar Konukevi’nde (Huzurevi) kalan sakinler ve Konukevi personeli, kendi bütçeleriyle oluşturdukları bir fon ile ihtiyaçlı vatandaşlara verilmek üzere 130 adet erzak kolisi hazırlattılar.

Hazırlanan gıda kolilerini Kızılay Akçakoca şubesi yöneticilerine teslim eden kurum sakinleri ve çalışanları, erzak kamyonunu camlardan el sallayarak uğurladılar.

Akçakoca Huzurevi’nde kalan 40 civarında yaşlı konuk ile kurum çalışanları el ele vererek bu zorlu dönemde ihtiyaçlı vatandaşlarımıza kol kanat gerdiler.

Evde kalmak zorunda olduklarından çalışamayan ve ev ekonomileri oldukça zayıf düşen ihtiyaçlı ailelere verilmek üzere hazırlanan 130 erzak kolisi, Huzurevi Müdürü Mustafa Çakır tarafından Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk’e teslim edildi.

Erzak kolilerinin yüklü olduğu kamyon huzurevi avlusundan çıkarken, salgın nedeniyle bina dışına çıkamayan yaşlı konuklar, camlardan el sallayarak uğurladılar.

Huzurevi camiasının kendi imkanlarıyla hazırlattığı erzak kolilerini Kızılay deposuna indirten Şube Başkanı Özkan Öztürk, yaptığı açıklamada, devraldıkları gıda kolilerini ihtiyaçlı vatandaşların evlerine kadar giderek kendilerine teslim edeceklerini söyledi.

Başkan Öztürk ayrıca, oluşturdukları Vefa Grubu aracılığıyla, öncelikle 65 yaş üstü yaşlılar olmak üzere, ihtiyaç sahibi vatandaşları belirlediklerini söylerken, Kızılay Akçakoca şubesi olarak sürecin başından beri sürdürdükleri hizmetleri kesintisiz bir şekilde devam ettireceklerini sözlerine ekledi.

HUZUREVİ YAŞLILARINI İNCİTMEMİZE RAĞMEN…

Akçakoca Huzurevinin yaşlı sakinlerinin personel ile el ele vererek gerçekleştirdiği bu iyilik hareketine karşılık, bizler geçmiş aylarda kendilerinin kalplerini kıracak işlere imza attık.

Akçakoca bürokrasisi, kamu yönetimi ve belediyesi, siyasi partileri ve STK temsilcileri olarak huzurevi yaşlılarımızı incittik.

O yaşlılarımızın tüm servetlerini bağışlayarak sadece ömürlerinin son yıllarını huzur içinde geçirecekleri huzurevi binasının taşınmasına karşı yeterince dik duramadık.

Yaşlı konuklarımızın yeni huzurevi binası yapılıncaya kadar, başka şehirlere gitmek yerine, Akçakoca’da başka bir geçici konaklama adresinde barınmalarını sağlayamadık.

Biz Akçakoca olarak yaşlı konuklarımızı adeta kaderlerine terk ederken, onlar binlerce lirayı bir araya getirip ihtiyaçlı Akçakocalılar için erzak kolileri hazırlattılar.

Akçakoca olarak onların kalplerini incitmemize rağmen bunu yaptılar.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.