DOLAR 32,4771 -0.2%
EURO 34,9580 0.3%
ALTIN 2.435,940,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2094474-0,10%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

288 okunma

Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman, Mahalle Meclisi çalışmasını anlattı

ABONE OL
08/06/2020 18:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman, Mahalle Meclisleri kurma çalışmalarıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Mahalle Meclisleri çalışmasına başladıklarını fakat koronavirüs sebebiyle askıya aldıklarını belirten Yaman, çalışmaların önümüzdeki günlerde yeniden başlatılacağını söyledi.

Başkan Adnan Yaman’ın açıklamasının tamamı şu şekilde:

”Yakın tarihimizde Akçakoca Kent Konseyi olarak uzun zamandır gündemimizde olan ”Mahalle Meclislerinin” kurulması, aktif hale getirilmesi ile ilgili çalışmalarımız vardı .

Bunlar Hacıyusuflar mahallesi, Osmaniye mahallesi, Ayazlı mahallesi ve Yeni mahalle. Ama biz Hacıyusuflar mahallesini seçtik. Oradaki muhtar arkadaşlarımızla çalışmalar yaptık.

Mahalle, cadde ve sokaklarda tespit ettiğimiz insanları bulduk. Onlarla bir ön görüşme yaptık ama yine bu koronavirüs sebebiyle bunları durdurduk. Salgın geçtikten sonra çalışmamızı aktif hale getirip tekrar ilk etapta Hacıyusuflar mahallesinde mahalle meclislerini kuracağız.

Buradaki temel amacımız şu: Halkın kendi yaşadığı bölgesindeki, mahallesindeki çalışmaları veya sorunları, isteklerini birinci elden belediye başkanına ulaştırmak. Burada oluşacak projelerde katkı sunmalarını sağlamak.

Temel amacımız, vatandaşın yaşadığı bölgede yönetime katkı sunması. İsteklerini birinci elden sunmasının yolunu açmak istiyoruz. Dolayısıyla temel düşüncemiz şu: Eğer bir mahallede bir uygulama yapılacaksa orada yaşayan vatandaşların düşüncelerinin alınmasının birinci öncelik olduğunu düşünüyoruz. Bu öncelik doğrultusunda Mahalle meclisleri bizim için olmazsa olmazımız.

Burada aslında Belediyede ortaya çıkacak sorunların çözüm yolunda da bir ışık gösteriyoruz. Dolayısı ile ayrışma değil bütünleşmeyi ve toplumsallaşmayı öne çıkarıyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.