DOLAR 32,5778 0.27%
EURO 34,9781 -0.01%
ALTIN 2.445,790,41
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20982500,27%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

248 okunma

Bu Kez Başkan Adayları Yerine Listelerde Yer Alan Kadınlarla Mülakat Yaptılar

ABONE OL
29/11/2017 18:43
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti ilçe kadın kolları yönetimini oluşturacak çalışmaların yeni bir ayağı Akçakoca ilçe yönetim binasında başladı.

İl Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş ve beraberindeki iki kadın yönetici, daha önceden çağrı yaptıkları kadın kolları başkanlığına aday 4 ismin muhtemel yönetiminde yer alan isimlerle bir araya geldi.

4 kadın adayın listelerinde yer alan isimlerin birçoğunu ilçe binasına getirdikleri öğrenilirken, kendilerinin dışarıda tutuldukları tanışma toplantısının içeride baş başa devam ettiği bilgisine ulaşıldı.

3 kişilik il yönetici kadın grubunun, mülakata katılan her kadına 15 dakikalık zaman ayırdığı, buna rağmen tanışma fasıllarının beklenenden erken sonlandığı öğrenilirken, temel olarak farklı başkan adaylarının listelerinde yer alan kadınlara, oluşturulacak karma bir yönetime girip giremeyeceklerinin sorulduğu öğrenildi.

Kişisel bilgilerden partiyi ve bölgeyi tanımaya kadar birçok soru soruldu

Farklı isimlerin listelerinde olmalarına rağmen ortak bir yönetimin içinde yer almaları istenecek olan yönetici kadın adaylara, medeni durumlarından yaptıkları işe kadar kişisel sorular sorulmakla birlikte, partiyi ne ölçüde tanıdıklarına dair de bazı soruların sorulduğu; seçim çevresine yönelik oy ve seçmen durumları, seçmen sayıları gibi bazı teknik bilgilerin de sorulduğu öğrenildi.

Akçakoca’ya özgü bir yöntem ama biraz fazla garip bir yöntem 

Sözkonusu tanışma toplantısına katılan kadınlar arasından belirlenecek olan 14 kişilik liste ile ilçe kadın kolları yönetiminin oluşturulacağı, buna karşılık başkanın kim olacağının ise, başkan adaylarının önümüzdeki günlerde Ankara’ya parti genel merkezine çağrıldıktan sonra belirleneceği öğrenildi.

Karma yönetim listesine biraz endişeyle bakılıyor

Kendi listelerindeki kadınlarla çalışmak üzere yola çıkan kadınların, birbirlerini yeterince tanımadıkları isimlerle aynı yönetim çatısı altında hizmet yürütmelerinin ileride olası kopmalara yol açabileceği endişesinin taşınmasına rağmen, siyasi partilerin teamüllerinde fazlaca görülmeyen bu uygulama için ısrarcı olunmasının fazlaca anlaşılamadığına yönelik endişe ise parti kulislerinde dillendirilmeye başlandı bile.

Toplantı bittikten sonra 4 kadın aday Ankara’ya çağrılacakları günü bekleyecekler

Farklı listelerde görünen kadın yönetici adayları ile yapılan tanışma ve değerlendirme toplantısı bittikten sonra, buradan elde edilen verilerin partinin genel merkez organlarına iletileceği, ilçe kadın kolları başkanlığına getirilecek olan ismin ise, 4 kadın adayın önümüzdeki günlerde genel merkeze çağrılıp görüşmeler yapıldıktan sonra kesinleşeceği öngörülmekte.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.