DOLAR 32,5920 0.35%
EURO 34,7589 -0.03%
ALTIN 2.497,290,54
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20257491,25%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

535 okunma

 KİM KAZANACAK?

ABONE OL
14/12/2018 11:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde siyasi partilerin belediye başkan adayları da çeşitli açılışlarda boy göstermeye başladılar.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile CHP’nin başkan adayı Fikret Albayrak ve MHP’nin adayı Okan Yanmaz Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesinin açılış töreninde birlikte poz verdiler.

Bir araya gelen başkan adaylarının nezaketleri de en üst seviyedeydi… Başkan Yemenici’nin her zamanki centilmen tavırlarıyla diğer adayların yanına giderek hal hatır sorması, eski Başkan Fikret Albayrak’ın tokalaşmayla kalmayıp diğer adaylara sarılması ve Okan Yanmaz’ın yüzünden hiç eksik etmediği gülücükleri.

Bu saygı içeren bir araya geliş, basın mensuplarının da dikkatini çekmiş olacak ki muhabirlerin birlikte bir fotoğraf çekme teklifine üçü de can-ı gönülden evet diyerek o pozu verdiler.

Evet, üç tecrübeli siyasetçi… Üçü de birbirinden iddialı ve üçü de heybelerine doldurduğu sayısız proje ile Akçakoca seçmeninin karşısına çıkan bu isimler, yüzlerine kondurdukları tebessümle Akçakoca’ya güzel bir mesaj verdiler.

Üç iddialı aday birlikte verdikleri tek bir fotoğraf karesiyle kavganın değil sulhun, siyasetin defolu yanını oluşturan sunî ayrışmalar ve parçalanmanın değil birlikte olabilme hukukunun evlâ olduğunun mesajını verdiler.

Her bir aday, farklı beklentilere sahip kimseler tarafından etrafları kuşatılmış bu siyaset arenasında, talepkâr yandaşların haris bakışlarına rağmen bir araya gelinip fotoğraf çektirmenin zamana ve

mekana sığdırılamayacak kadar değerli bir hatıra içerebileceğini gösterdiler.
Seçimler bittiğinde her biri kendi yoluna gidecek olan bu üç siyaset yarışçısı, seçimler sonrasında kaçınılmaz olarak hayatlarının birçok yerde kesişecek olduğunun bilinciyle habercilere gülümsediler.

Seçimler bittiğinde de aynı saygı ve nezakete bağlı kalacaklarını ilan etmek istercesine poz veren adaylar, omuzlarını daha yakın tutup saflarını biraz daha sıklaştırdılar.

O fotoğrafa bakan herkes mutlaka farklı farklı şeyler görecektir.

Bana sorarsanız o fotoğraf karesinin anlattığı şey, seçim denilen sahte yarışlar eliyle insani duyguları kasıp kavuran hissizlik çölünde, susuzluğumuzu giderecek bir tebessüm vahasını bize gösteriyor olmasıdır.

Bilinmesi gereken, seçimlerin erken sonbahar rüzgârları gibi ansızın boynumuzdan içeri giren soğuk esintilerden ibaret olduğu gerçekliğidir. Aslolanın ise siyaset yolculuklarımız sırasında yaşam duraklarımızda bıraktığımız hoş anılarımız ve rakip bildiklerimizle kucaklaşabiliyor olmanın verdiği sıcaklığın ruhumuzda bıraktığı derin huzur olduğudur.

İşte o bir anda gerçekleşmiş gibi görünen fotoğraf pozunda ben o sıcaklığı hissettim.

Seçimler biter ama hayat devam eder. Bir parti ya da bir aday seçimleri kazanacaktır, bu işin bir yanı. Fakat bundan daha değerli olan şey ise, o yarışın sonunda mutlaka dostluğun ve birlik ruhunun bâki kalacak olması fikrinin yaydığı ısıdır.

Akçakoca’yı ısıtacak olan şey işte bu sıcaklıktır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.