DOLAR 32,4330 0.25%
EURO 35,5248 0.33%
ALTIN 2.325,850,30
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22916692,52%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

571 okunma

Kısıtlamaya rağmen Akçakoca’da rekor düzeyde kan bağışı yapıldı

ABONE OL
09/01/2021 18:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılayı Akçakoca şubesi ekip halinde çalışarak, hafta sonu yapılan kan bağışı çalışmasında 215 ünite kan toplamayı başardı.

Kısıtlama günlerine denk gelmesine rağmen yapılacak kan bağışı organizasyonu için günler öncesinden kolları sıvayan Türk Kızılayı Akçakoca şubesi yönetimi, kadın kolları,  gençlik kolları ve gönüllüleriyle beraber dört koldan çalışarak, hafta sonu yapılması planlanan kan bağışı için hazırlık çalışmalarına başlamıştı.

Köy ve çarşı esnafının dükkan camlarına broşürler asan Kızılaycılar, kan stoğunun azaldığını öne çıkartan duyurularla bağışa olan ilgiyi yüksek tutmayı başardı.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşları teker teker gezilerek yetkililer bağış organizasyonuna davet edildi. Kan bağışı yapmayı düşünen vatandaşlar aranarak kendilerine bilgi verildi.

Ekip halinde çalışan Kızılaycıların çağrılarına vatandaşlar da yüksek bir katılım gösterdi. Cuma ve Cumartesi günü alınan kan bağışları toplamı 215 üniteyi bulurken, bu sayı ile pandemi kısıtlaması koşullarında nüfusa oranla toplanan en yüksek kan bağışı adedi olarak Türkiye rekoru kırıldı.

Kan bağışına akın eden vatandaşların yanı sıra, engelli bastonuyla kan vermeye koşan vatandaşın görüntüsüne, siyasi parti ilçe başkanlarının destek görüntüsü eşlik etti. CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz’un partili arkadaşlarıyla kan bağışında bulunması kadar, Belediye Fen İşleri Müdürü  Yasin Efe’nin eşiyle birlikte kan vermeye koşmaları takdirle karşılandı.

Türk Kızılayı Akçakoca şubesi başkanı Özkan Öztürk, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

”Yerel basına verdiğimiz duyuru metinleri sayesinde Akçakoca halkı yoğun ilgi gösterdi. Kısıtlama günlerinde olmamıza rağmen çok güzel bir sayı yakaladık. Kan bağışına gelen tüm vatandaşlarımıza ve emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.”

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.