DOLAR 32,4706 -0.06%
EURO 34,7049 -0.79%
ALTIN 2.436,340,02
BIST 9.908,631,97%
BITCOIN 20749790,70%
Düzce
17°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

346 okunma

Kızılay Akçakoca şubesi, Türkiye sıralamasında en tepeye yerleşti

ABONE OL
23/09/2020 21:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılayı Akçakoca şubesi başkanı Özkan Öztürk, çalışkanlığının ve gecesini gündüzüne katarak halkın hizmetine koşturmasının ödülünü Türkiye birincisi olarak alırken, genç başkanın bu başarısı dünyanın en kitlesel yardım kuruluşu olan Kızılay camiasında Akçakoca’nın isminin uzun süre telafuz edileceğini gösteriyor.

Genç ve çalışkan başkan Özkan Öztürk, kendisi gibi genç arkadaşlarından oluşan şube yönetimi ve bunun yanı sıra çok sayıda kadın ve erkek üyeden oluşan gönüllü çalışma gruplarıyla ihtiyaçlı vatandaşların her an yanında olurken, bu çalışmalarını takdir eden vatandaşlarımızın yaptıkları kurban bağışlarında Akçakoca’yı Türkiyenin en çok bağış alan ilçesi haline getirdi. 

Kızılay Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk, göreve geldiği ilk yıl olan 2018 senesi içinde 37 adet kurban vekaleti aldı. Çalışkanlığı ve samimiyetiyle bu sayıyı 2019 yılında 57 adet vekalete çıkartan Öztürk, 2020 yılında çıtayı daha da yükselttti ve aldığı 72 adet kurban vekaletiyle Türkiye rekoru kırdı.

Kızılay’ın yayınladığı istatistiki verilere göre, Türk Kzılayı Akçakoca Şubesi, aldığı kurban vekalet sayısı açısından ilçeler bazında Türkiye 3’üncüsü oldu. Ayrıca, nüfusa oranla alınan kurban vekaletleri sıralamasında ise Türkiye 1’incisi oldu.

Akçakoca’nın adının Kızılay camiasında konuşulur hale getiren Özkan Öztürk ve arkadaşları, bu başarıyı tamamen disiplinli ve azimli bir çalışma sonucu elde ettiler. Genç Kızılay’cılar, cami önlerinde stantlar kurarak, belediye hoparlörlerinden sürekli anonslar yaptırarak, esnafları tek tek ziyaret ederek bu başarıyı kazanırken, vatandaşlar ise 2 yıl boyunca kendilerinde gördükleri samimiyet ve fedakarca çalışma performanı nedeniyle Kızılay’a rekor düzeyde bir yönelim yaptılar.

Kızılay’ın Akçakoca şubesini Türkiye’nin en tepesine oturtan başarılı şube başkanı Özkan Öztürk, bu başarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ”Aldığımız kurban vekaleti sayısınca ilçemize 1 kg.lık kıyma ve kavurmayı konserve halinde yardım olarak dağıtacağız. Akçakoca’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da et ve kavurma dağıtımlarımız olacak” dedi.

Başkan Öztürk ayrıca, ”Bu dönemde gerek esnaflarımız gerek kamu görevlilerimiz, gerek Oda başkanlarımız ve gerekse büyük oranda halkımız Kızılay kurumumuzun kurban vekalet kampanyasına açık destek oldular. Katkı veren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Akçakoca’nın adını bu kadar büyük bir camiada konuşulur hale getirmek, Kızılay’ın yayın organlarında takdirle söz edilmesini sağlamak kurum olarak bizim olduğu kadar, aslında Akçakoca’nın başarısıdır. Biz aynı tempoda çalışmaya ve halkımızın ihtiyaç duyduğu her anda yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah seneye kurban vekalet sayısını 100’ün üzerine çıkartarak her alanda Türkiye’nin birincisi olacağız. Bir kez daha duyarlı halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

  


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.