DOLAR 32,5227 0.09%
EURO 34,8577 0.37%
ALTIN 2.476,040,58
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2002106-3,68%
Düzce
26°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

320 okunma

Kızılay Şube Başkanı Öztürk son dönem çalışmalarını kamuoyuna aktardı

ABONE OL
22/05/2020 17:53
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılayı Akçakoca Şubesi Başkanı Özkan Öztürk, koronavirüs salgınının başladığı günden itibaren bugüne dek kurum olarak yaptıkları hizmetleri, basın mensupları aracılığıyla kamuoyuna aktardı.

Saat 13.00’te Kızılay şubesi binasında yapılan açıklamada Başkan Öztürk, kovid-19 un başladığı günden itibaren Valilik tarafından ii ve ilçelerde kurulan Vefa Destek Grubu içerisinde yer aldıklarını söyledi.

İlk etapta 65 yaş üstü ve evlerinde yalnız yaşayan, kimsesi olmayan vatandaşlar olmak üzere, bu ailelere et – kavurma yardımı yaptıklarını söyleyen Başkan Öztürk, ilk etapta ihtiyaçlı vatandaşlara gıda ve konserve yardımı yaptıklarını söyledi.

Bunların yanı sıra temizlik ve hijyen malzemeleri de dağıttıklarını ifade eden Öztürk, çeşitli dezenfektan ürünleri ile hijyen malzemelerini ihtiyaçlı ailelere başladıklarını söyledi.

Kızılay Şube Başkanı Özkan Öztürk, bu tür durumlar için stoklarında hazır tuttukları malzemelerin yanı sıra, Genel Merkez’den istedikleri çok sayıda ve çok farklı türde malzemeyi de vatandaşlara ulaştırdıklarını söyledi.

Yardım çalışmalarını şube yöneticilerinin yanı sıra, bay ve bayanların içerisinde yer aldığı gönüllü Kızılay dağıtım grupları ile birlikte hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Öztürk, hemen organize olarak yardımları birçok köy ve mahalleye aynı anda ulaştırdıklarını söyledi.

Şu ana kadar kıyma konserve ve et konserve olarak toplam iki buçuk ton kavurma et dağıttıklarını belirten Başkan Öztürk, bunların dışında 900’e en yakın erzak kolisi dağıttıklarını söyledi.

Bunların yanı sıra el sabunu, el dezenfektanı ve içinde pudinglerin olduğu ayrı bir yardım paketi ile binlerce maske ve eldivenin olduğu yardımları yaptıklarını belirten Öztürk, bunun dışında Genel Merkez’in desteği ile de Ramazan ayı boyunca gıda erzak kolileri dağıttıklarını söyledi.

Gıda kolileri dağıtmanın dışında Akçakoca genelinde 286 vatandaşa aile başına 400 lira olmak üzere maddi yardım sağladıklarını da belirten Başkan Öztürk, bu yardımların yüzde ellisinin verildiğini, geri kalanın ise Bayram’dan sonra verileceğini söyledi.

Kızılay olarak bugüne değin yaptıkları yardım çalışmalarına bundan sonra da artacak şekilde devam edeceklerini ifade eden Şube Başkanı Öztürk, bu çalışmaların hayata geçmesinde kendilerine sürekli destek olan Kızılay Genel Merkez yöneticileri ile Kızılay Düzce şubesi yöneticilerine de ayrıca teşekkür etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.