DOLAR 32,3386 0.24%
EURO 35,0872 -0.19%
ALTIN 2.307,951,35
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22840832,68%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

355 okunma

KÖPEĞE ŞİDDET OLAYI YARGIYA TAŞINIYOR

ABONE OL
15/06/2019 19:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yukarı mahallenin maskot köpeklerinden olan Arap’ın gördüğü iddia edilen şiddet haberleri üzerine bir araya gelen Tarihi Mahalle Derneği yönetimi, Dohaycan Derneği yöneticileri ve Mahallenin Muhtarı Mehmet Karabıyık bir basın açıklaması ile olayı kınadılar. 

Saldırganın bulunması için her şeyi yapacaklarını açıklayan taraflar, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdiler.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz günlerde Yukarı mahallede, arka bölgesinde bir kanaması olduğu görülen Arap isimli köpeğin, birileri tarafından tecavüze uğradığı öne sürülmüştü.

Mahalle halkı ve muhtar Mehmet Karabıyık, ilk olarak olayı kınamış ve yapılan haberin tarihi Yukarı Mahalle’nin itibarını hedef aldığını ifade etmişti.

Daha sonra hayvan hakları savunucuları ve muhtar Karabıyık işbirliği yaparak olayın aslının ne olduğunu araştırmaya başlamıştı.

Bu işbirliği sonunda sözkonusu köpek bulunmuştu ama köpeğin makatındaki deformasyon da dikkatleri çekmişti.

Veterinerin yaptığı sağlık müdahalesinin ardından köpek tedavi edilse de veteriner tarafından köpekten swap örnegi alınmıştı.

Alınan örnekte sperm olup olmadığı ise Savcılık izniyle öğrenilebilecek.

Köpeğin başına ne gelmiş olabileceği ile ilgili olarak yürütülen tahminler ise muhtelif.

Bazı vatandaşlar, gece saatlerinde köpeklerin çiftleşirken bazı kişiler tarafından ayrılmaları amacıyla demir çubukla vurulmuş olabileceğini iddia ettiler.

Yine bir tahmine göre de demir bir çubuğun köpeğin makatına sokulmaya çalışılmış olabileceği ihtimali ortada.

Sonuç olarak gerçeğin ne olduğunun ortaya çıkması için hayvan hakları savunucuları, Yukarı mahalle muhtarı ve bazı mahalle sakinleri Pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacaklar.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.