DOLAR 32,5858 0.3%
EURO 35,0406 0.17%
ALTIN 2.460,811,03
BIST 9.888,091,76%
BITCOIN 20999350,76%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

299 okunma

MERKEZ CAMİİ ÖNÜNDE KUDÜS KARARINI PROTESTO ETTİLER

ABONE OL
12/12/2017 14:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın çok sayıda STK temsilciliği bir araya gelerek Kudüs kararını protesto eden bir basın açıklaması yaptılar.

Öğle namazı çıkışında Merkez camii önünde toplanan kalabalık adına basın metnini Bahadır Kıbrıs okudu.

İşte o basın açıklaması metninin tamamı: 

MUHTEREM BASIN MENSUPLARI.
MUHTEREM KARDEŞLERİM.
Hepinizi Allahın selamı ile selamlıyorum.

Buraya Katil ve Dünyanın bir numaralı teröristi,girdiği her
yere kan, göz yaşı, vahşet ve zulüm götüren ABD’nin gözü dönmüş başkanı Trump’ın 7 Aralık’ta Kudüs’ü İşgalci Siyonist İsrail’in başkenti ilan etmesini kabul etmediğimizi bütün dünyaya duyurmak için toplanmış bulunuyoruz.

Kudüs, Miraç’ın ikinci durağıdır.Peygamberler şehridir. Mescid-i Aksa onüç yıl kıblegahımız olmuştur.Kudüs davası sadece Filistin’in değil bütün ümmetin ortak kanayan yarasıdır. Hiç bir olay bize Kudüs’ü unutturamaz.

Biz kutsal beldelerimize sahip çıkmazsak, bu gün Kudüs elimizden giderse, yarın Allah korusun sıra Mekke ile Medine’ye gelir.

Kudüs’ü 638 yılında Hz.Ömer fethetmiş, 1097 yılına kadar Müslümanların elinde kalan Kudüs Haçlılar tarafından iki yüz bin Müslüman şehit edilerek tekrar işgal edilmiştir.

Selahaddin Eyyubi’nin yüzü gülmüyordu.Kendisine bunun sebebi sorulduğunda; Kudüs işgal altındayken ben nasıl gülebilirim diyordu. Kudus’ü ikinci defa 1186 yılında Selahaddin Eyyubi tarafından fethettik.

Kur’anı Kerimin maide suresi 51.ci ayeti kerimesinde Yüce Rabbimiz bakın ne buyuruyor;
Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin.Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onlara dost olursa o da onlardandır. Allah zalimleri doğru yola eriştirmez.

Beş vakit namazımızda günde kırk defa okuduğumuz fatiha suresinde ”Allahım ancak sana kulluk eder ancak senden yardım isteriz” dedikten sonra bizi doğru yola ilet. Nimet verdiklerinin yoluna ilet. Dalalete düşen Hıristiyanların ve sapıtan Yahudilerin yoluna değil diyoruz.
Fucurat suresinde Yüce Allah (cc) ”muhakkak ki mü’minler kardeştir” emri gereğince hareket etmek zorundayız.

Efendimiz (sav) El küfrü milletün vahıdeh. Küfür tek millettir buyuruyor. Atalarımız ne güzel söylemişler; Ayıdan post Gavurdan dost olmaz.

Tüm İslam ülkelerine bir çağrımız var. Siyonist, işgalci İsrai’le derhal ilişkiler kesilmelidir. Mavi Marmara gemisi anlaşması feshedilmelidir. Dünya beşten büyüktür cümlesinin altı doldurulmalı, İncirlik Hava üssü kapatılmalıdır.

İslam Birliği kuvvetlendirilmeli, İslam ortak barış gücü oluşturulmalıdır. Gün birlik günüdür. Bütün Müslümanlar her türlü ayrılığı bir kenara atarak, kafirlere karşı çelikten bir yumruk gibi olmalıyız.

15 Temmuz’da gösterdiğimiz kararlılığımızı Kudüs konusunda da göstermemiz gerekir. İsrail Ortadoğu’nun çıban başı ve dünyanın baş belasıdır.

Akçakoca’mızda STK’lar olarak alınan bu kararı şiddetle reddederek protesto ediyoruz. İslam ülkelerinin İstanbul’da yarın yapacakları toplantıdan da hayırlı bir karar çıkmasını arzu ediyoruz.

UYANIN ARTIK, EY UYUYAN İKİ MİLYARA YAKIN İSLAM ÜLKELERİ.
SELAM OLSUN FİLİSTİNLİ MÜCAHİTLERE.
SELAM OLSUN KUDÜS’E.
SELAM OLSUN MESCİDİ AKSAMIZA.
SELAM OLSUN BU ŞANLI ÜMMETİ MUHAMMEDE.
KORKMAYIN. ENDİŞELENMEYİN. İNANIYORSANIZ ÜSTÜNSÜNÜZ. ZAFER İNANANLARINDIR VE ZAFER YAKINDIR İNŞAALLAH .KAHROLSUN SİYONİST İSRAİL.
KAHROLSUN EMPERYALİST AMERİKA.
Bu şanlı yürüyüşe destek veren AKÇAKOCA STK’larımız:

1. AK.DİN.HİZ.DERNEĞİNE
2. SİYASİ PARTİLERİMİZE
3. AK.ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİNE
4. DEMİR VE MADEN OCAKLARI DERNEĞİNE
5. ŞÖFÖRLER ODASINA
6. MUHTARLAR DERNEĞİNE 
7. ZİRAAT ODASINA
8. TİCARET VE SANAYİ ODASINA
9. ESNAF VE SANATKARLAR ODASINA
10. KARSLILAR DERNEĞİNE
11. TÜM AKÇAKOCALI KARDEŞLERIMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN. ALLAH’A EMANET OLUNUZ.
AKÇAKOCA.DİN.HİZ.DER.BAŞKANI BAHADIR KIBRIS.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.