DOLAR 32,6039 0.27%
EURO 34,8122 0.38%
ALTIN 2.406,46-1,07
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21563050,20%
Düzce
22°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

496 okunma

Kuvvetli sağanak geliyor… Tedbiri elden bırakmayın

ABONE OL
22/06/2020 19:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir dahil 25 ili ‘sarı’ kategoride uyardı.

Yapılan yazılı uyarıda, “23.06.2020 Salı günü sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege ve Marmara’da, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.” denildi.

Meteoroloji ‘sarı uyarı’ ile duyurduğu yağışın 09.00 ile 20.00 saatleri arasında beklendiğini kaydetti.

SARI KOD UYARISI YAPILAN 25 İL

Kuvvetli yağışın beklendiği iller şöyle sıralandı: Ankara, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Edirne, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Uşak, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce.

Meteoroloji, İstanbul dahil onlarca ili sarı kodla uyardı: Kuvvetli yağış geliyor

İSTANBUL’DA 2 GÜN ETKİLİ OLACAK

Öte yandan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM) de önümüzdeki iki gün boyunca İstanbul genelinde yağışlı havanın etkili olacağı tahminini paylaşarak, yağışların yarın saat 10.00’da il genelinde kısa süreli ve kuvvetli şekilde etkili olacağı uyarısında bulunmuştu.

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

4 BÖLGEYE DE KUVVETLİ SAĞANAK BEKLENİYOR

Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya) ve Marmara’da, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak: Haberler. com.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.