DOLAR 32,3417 0.27%
EURO 35,1284 -0.04%
ALTIN 2.311,411,50
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22867632,58%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

375 okunma

Mahalle Yemekleri Kitap Haline Getiriliyor

ABONE OL
25/11/2017 12:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz’in İncisi” olarak adlandırılan Akçakoca’da yaklaşık 200 yıllık ÇANTI evlerinin bulunduğu bölgede kurulan semt pazarıyla hem turizmin gelişmesi hem de kadınların ekonomiye katkı sağlaması amaçlanıyor.

Akçakoca ilçesindeki Yukarı Mahalle’de yaklaşık 160 yıllık tarihi çantı evleri, bir süre önce restore edilerek turizme kazandırıldı. Evlerin tanıtımı için kadınların yöresel yemek yaptığı, köy ürünlerini sattığı semt pazarı oluşturuldu. Pazara gelenler, yöresel yemekleri yiyip, alışveriş yaptıktan sonra mahalledeki tarihi evleri geziyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak yaptığı açıklamada, Yukarı Mahalle’de yaşayan kadınların yaptığı yemeklerin kitap haline getirileceğini söyledi.

Yukarı mahalle kadınlarının kendi elleriyle hazırladıkları 200’e yakın yemek çeşidi, hazırlanacak kitap için Mahalle evinde bir araya getirilerek, kadınların söyledikleri Akçakoca isimli şarkılar eşliğinde tanıtıldı.

İl Turizm müdürlüğü yetkilileri ve basın mensupları tarafından bilgiler alınan yemek çeşit çeşit yiyecekler, tanıtım programının sona ermesinden sonra konuklara ikram edildi.

Budak, bu çalışmanın yanı sıra yöre halkının kültürüne, yaşamına, el sanatlarına ilişkin de bir kitap çıkarılacağını ifade etti.

Burada yapılan çalışmanın tarihi ayakta tutmak adına başladığını anlatan Budak, “Amacımız, kırsal kalkınmayı gerçekleştirmek ve köy ürünleri satış noktasında köy kadınlarımızı özellikle KOSGEB ve diğer projelerle destekleyip istihdama katkı sağlamak. Hem tarihi ayakta tutmuş olacağız hem de ekonomiye katkı sağlamış olacağız.” diye konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.