DOLAR 32,5611 0.05%
EURO 35,0354 0.45%
ALTIN 2.423,390,02
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2090310-3,79%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

556 okunma

Mahmut Tanal’dan Vekillere ‘Peşini Bırakmayacağız’ Mesajı

ABONE OL
29/11/2020 16:10
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce’de kurulması planlanan lastik yakma fabrikasının MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın değil CHP’li milletvekillerinin girişimleriyle kanun teklifinden çıkarıldığını söyledi. Tanal yaptığı yazılı açıklamada Düzce’nin milletvekillerine “Düzcelilerin aklıyla oynamayın” diyerek Düzce milletvekillerinin laf cambazlığı yaptığını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen ve ömrünü tamamlamış lastiklerin yakılması ile çalışacak elektrik üreten tesislerin kurulması konusundaki kanun teklifine Düzce’de bulunan kitle örgütleri tepki gösterdi. Bunun üzerine MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında kendisinin girişimleriyle bu teklifin geri çekildiğini söyledi. Vekil Yılmaz’ın açıklamasına CHP Düzce Milletvekili Mahmut Tanal’dan yanıt geldi. Düzce’nin fahri milletvekilli olarak bilinen Mahmut Tanal, “Düzcelilerin aklıyla oynamayın” diyerek Düzce milletvekillerinin laf cambazlığı yaptığını söyledi. CHP İstanbul Milletvekilli Mahmut Tanal konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Lastik yakma tesisiyle Düzce’yi ateşe atmaya kalkışan AKP’li/MHP’li vekil ve yöneticiler, algı ve yalan siyasetiyle suçlarını gizleme telaşındalar.

Malumunuz TBMM Sanayi ve Enerji Komisyonu’nda, petrol türevi olan atık lastiklerin yakılarak elde edilen ürünün ‘Yenilenebilir Enerji’ kategorisine sokulmasını, Düzce’de atık lastik yakma fabrikası kurulmasını amaçlayan kanun teklifi görüşüldü. Sonrasında Genel Kurul süreci oldu. Komisyonda CHP grubu ve diğer muhalefet partileri, tehlikeye dikkat çekti.

AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi

Atık lastiklerin biyokütle tanımından çıkarılması yönündeki CHP önergesi, Cumhur Koalisyonu/AKP ve MHP milletvekilleri tarafından reddedildi.

Ne acıdır ki Komisyonun Başkan Vekili de Fahri Çakır’dı

Ne acıdır ki Komisyonun Başkan Vekili de AKP Düzce Milletvekili Fahri Çakır’dı. Tutanaklardan da anlaşılacağı üzere tartışmalı madde, partimizin itirazlarına rağmen AKP ve MHP’li vekillerin oylarıyla kabul edildi.

Komisyonun CHP’li üyesi, Adana Milletvekilimiz Müzeyyen Şevkin’le tartışan Komisyon Başkanı Mustafa Elitaş, “Lastiği doğaya lastik olarak mı salalım?” diyerek lastik yakma düzenlemesinin arkasında duruyor. Sonrasında oylama oluyor.

Düzce vekilleri laf cambazlığı yaptı

Genel Kurul aşamasında da şahsen tehlikeye ilk dikkat çeken vekildim. Benim tepkimden sonra Cumhur Koalisyonu’nun Düzce vekilleri, Düzce halkını kandırmaya yönelik laf cambazlığı yaptı.

Yok ‘Düzce’de lastik yakma tesisi kurulmayacak’mış da, ‘Biz görüşüp düzeltme yaptık’ da…

Tutanaklar ortada işte. Cumhur İttifakı olarak ‘lastik yakmanın yenilenebilir enerji’ sayılması için çırpınmışsınız ve düzenlemeye ‘kabul’ oyu vermişsiniz. 

Rant amaçlı bir maddeydi

Lastik yakmayla ilgili madde, adrese teslim, rant amaçlı bir maddeydi. Maksatları türlü teşviklerle Düzce ve diğer bazı illerde lastik yakma tesisi/fabrikası kurulmasını sağlamaktı.  Muhalefet görevimizi yerine getirip ifşa edince yan çizmeye başladılar.

Düzce’de kim ya da kimlerin, siyasetçilerin desteğini alarak lastik yakma tesisi kurmak istediğini ortaya çıkaracağız.

Düzce’nin havasını, suyunu kirletme pahasına, Düzcelilerin sağlığını tehlikeye atarak atık lastik fabrikası kurmak isteyenlerin peşini bırakmayacağız.

Bu iş burada bitmedi. Siz algı ve yalanlarınıza devam edin…”

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.