DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.126,640,51%
BITCOIN 2266965-0,29%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

391 okunma

Mahsur Kalan 12 kişi AFAD ve Offroad Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

ABONE OL
08/04/2017 15:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul ve Sakarya’dan kamp yapmak için Düzce’ye gelip yoğun kar yağışı dolayısıyla mahsur kalan 12 kişi AFAD ve ofroad derneklerince yaklaşık 4 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya ve İstanbul’dan 12 kişi kamp yapmak için Düzce merkeze 34 kilometre uzaklıkta bulunan Uğurköyü’ne bağlı Torkul Göleti kenarında çadır kurdu.

Sabah uyandıklarında yoğun kar yağışı ile karşılaşan 12 kişilik grup, araçlarında kar lastiği olmaması ve yoğun kar yağışı nedeniyle yolun kapandığını, göletin kenarında mahsur kaldıklarını Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine yola çıkan ekiplere Düzce Safari-Ofroad (DÜSOF) ve Düzce Arama Kurtarma Derneği (DAKE) üyeleri de arazi araçları ile destek verdi. Ekipler, zorlu arazi koşullarını geçerek ulaştıkları bölgede, mahsur kalanları araçlarına alarak kara saplanana araçları da kendi araçlarına bağlayarak çekti.

İstanbul ve Sakarya’dan arkadaşları ile Torkul Göleti’ne geldiklerini aktaran Hasan Subaşı yaptığı açıklamada, “Dün akşam saatlerinde buraya geldik. Biraz soğuktu ama çok güzeldi hava. Kampımızı, eğlencemizi yaptık. Sabah kalktığımızda ise beyaz örtü ile karşılaştık, şok olduk. Sonra da ekiplere haber verdik.” diye konuştu. DÜSOF Başkanı Mehmet Albayrak, yaptığı açıklamada, mahsur kalan 12 kişilik ekip için arazi araçları ile bölgeye intikal ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Misafirlerimiz İstanbul ve Sakarya’dan Düzce’mizin güzelliklerinden bir tanesi olan Torkul Göleti’ne kamp yapmaya gelmiş. Yaylaya yakın olan bölgede arkadaşlarımız mahsur kalmış. Bölgede yaklaşık 25-30 santimetre kar var, haliyle arkadaşlarımızın araçları da kara saplanmış. İhbar üzerine hemen yanlarına gittik ve onları bulundukları yerden alarak sorunsuz bir şekilde Düzce merkeze geldik.”

Yaylalarda hava koşullarının her an değişebileceğini aktaran Albayrak, “Bölgede bir önceki gün müthiş bir hava vardı. Gölet, güneş ile birlikte çok güzel manzara sunuyordu. Arkadaşlarımız da bu güzelliğin yanında kamp yapmış. Yaylalarda hava koşullarının ne zaman değişeceği belli olmaz, dikkat etmek gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.