DOLAR 32,5208 -0.08%
EURO 34,7885 -0.24%
ALTIN 2.423,40-0,26
BIST 9.732,780,91%
BITCOIN 21664180,46%
Düzce
29°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

288 okunma

Marmara ve Karadeniz Bölgeleri Turizm acenteleri Akçakoca’yı gezdi

ABONE OL
15/07/2019 09:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Marmara Bölgesi ve Batı Karadeniz bölgelerinin turizm acenteleri yetkilileri Akçakoca’da turistik bir gezi yaparak ilçe hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Sabah saatlerinde Akçakoca’ya gelen turizm acenteleri, gün içinde ilçenin turistik bölge ve işletmelerini gezdi.

50 civarında turizm acentesi, tarihi Yukarı Mahalle pazarına da bir gezi düzenledi.

Akçakoca Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Oğuzhan Yemenici’nin rehberlik ettiği heyet, Kıbrıs Gazisi emekli albayın cenaze merasimine katılmak için Akçakoca’da bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile birlikte Yukarı Mahalle pazarını dolaştı.

Vali Dağlı ile yöresel ürünlerden ve Akçakoca’nın meşhur melengüççeği tatlısından yiyen turizm acentesi yetkilileri, melengüççeğini beğendiklerini, Akçakoca’nın hem doğal hem de tarih ve turizm değerleri açısından oldukça avantajlı olduğunu ifade ettiler. 

Turizm acenteleri heyeti, gezi ve sohbetlerin ardından Vali Dağlı’ya bir plaket takdim ettiler.

Heyeti uğurlamadan önce basın mensuplarına bir konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şunları söyledi:

” Öncelikle hoş geldiniz. Güzel bir etkinliği hep birlikte beraber yaşıyoruz. TÜRSAB ile birlikte 2 gün boyunca geziyoruz. Düzce’miz görünmeyen bir cennettir. Ankara ve İstanbul’un tam ortasında 30 milyon insana hitap eden ancak otobandan hızlı bir şekilde geçilen ve bu nedenle pek de bilinmeyen , içine girilmeyen keşfedilmemiş bir yer.Tamamen yemyeşil, İstanbul’un su havzasıdır. Yüzde 82 ormanla kaplı ve macera turizmine çok elverişli bir yerdir. Böylesine güzel bir yerde yaşıyoruz.Tarihi açıdan da güzel yerlerimiz var.İstanbul ve Ankara’dan misafirlerimiz davet ediyoruz. En azından iki gün İstanbul ve Ankara’nın yakınında ne kadar güzel bir yer olduğunu görsünler.

Akçakoca ayrı bir önemi var. 1960 yıllarından beri bilinen bir yerdir. İlk mavi bayraklı plajın burada olduğunu biliyoruz. Denizimiz tertemiz. Tesislerimiz güzel. Yukarı mahalle pazarı ayrı bir cazibe merkezi. Burada ki bayanlar buranın tanıtımı için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Başarılı da oluyorlar. Burada Vilayetler evi olmak üzere 80 odalı bir yer yapıyoruz. İnşallah önümüzde ki yıla kalmaz bitmiş olur.”

Konuşmanın ardından Vali Zülkif Dağlı, beraberinde Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, ilçe protokolünden bazı isimler ve turizm derneği yöneticileriyle birlikte Yukarı Mahalle’de bulunan Vilayetler Birliği’nin konağını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.