DOLAR 32,5207 -0.09%
EURO 34,7943 -0.22%
ALTIN 2.421,27-0,35
BIST 9.682,040,38%
BITCOIN 21641690,54%
Düzce
30°

KAPALI

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

395 okunma

Mart’ta normalleşme var ama Düzce yüksek riskli bölge

ABONE OL
22/02/2021 12:09
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgınının seyrine göre tedbiri elden bırakmayacak şekilde normalleşme adımlarının mart ayında atılacağına ilişkin açıklaması esnafta büyük heyecana yol açtı.

Salgın tedbirleri sebebiyle aylardır işine ara vermek zorunda kalan esnafı rahatlatacak adımlar ise bir takım kriterler göz önünde bulundurularak atılacak. Normalleşme sürecinde en büyük kriter ise illerin vaka ve aşı oranları olacak.

Bu bağlamda Düzce Yüksek Riskli İller Arasında yer alıyor. Bu durumda Düzce’de normalleşme takviminin ne zaman başlayacağı ve Düzce genelinde yaşanacak olası gecikmelerin Akçakoca’yı da kapsayıp kapsamayacağı gibi konular belirsizliğini koruyor.

YÜKSEK RİSKLİ

Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller: Çanakkale, Erzurum, Tunceli, Kahramanmaraş, Yozgat, Malatya, Manisa, Kırıkkale, Düzce, İzmir, Bartın, Bolu. Elazığ, Kütahya, Kırklareli, Kilis, Zonguldak, Niğde, Muğla, Tekirdağ, Kayseri, Adana, İstanbul, Erzincan, Bayburt, Hatay, Ardahan, Edirne, Nevşehir, Yalova, Burdur, Sakarya, Antalya, Artvin, Sinop, Balıkesir, Kocaeli, Mersin, Konya, Aksaray, Amasya, Gümüşhane.

Türk Standartları Enstitüsü, normalleşme sürecine geçildiğinde restoranlarda alınacak önlemleri belirledi.

İşte o önlemler;

  • Müşterilere Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorulacak.
  • Müşterilerin ateşleri ölçülecek. Kişi sayısına göre müşteri kabul edilecek.
  • Restoranlarda masalar sosyal mesafeye uygun şekilde hazırlanacak.
  • Çatal, kaşık ve bıçaklar paketli şekilde masaya koyulacak.
  • Maske, mesafe, temizlik kurallarına dikkat edilecek.
  • Her masada hijyen ürünleri olacak.
  • Masalar her müşteriden sonra temizlenecek.

Şartları sağlayan kuruluşlar, TSE COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.