DOLAR 32,4980 0.26%
EURO 34,6011 0.28%
ALTIN 2.493,400,42
BIST 9.548,82-1,35%
BITCOIN 2017838-3,54%
Düzce
25°

KAPALI

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

386 okunma

Meclis’te yaşanan sorunlar Yemenici uygulamasına dönüşle çözülür

ABONE OL
03/02/2021 13:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi salonundan basın mensuplarının çıkartılması bir dizi yeni tartışmayı beraberinde getirirken, bu sorunun çözümü için en elverişli yol ise önceki dönem belediye başkanı Cüneyt Yemenici’nin uygulamasına geri dönülmekle mümkün gibi görünüyor.

İmar konularında kayıt alınmazdı

Cüneyt Yemenici döneminde alınan kararla, basın mensupları Meclis toplantılarına katılır, kayıtlarını yapabilirlerdi. Ama bir şartla; imar konuları tartışıldığında kamera kayıtları alınmaz fakat basın mensupları da salondan çıkartılmazdı.

Meclis üyeleri dışında kimse konuşamazdı

Yemenici belediyeciliğinde, herkes Meclis oturumlarını rahatlıkla izleyebilir fakat söz alamaz, konuşamazdı. Okan Yanmaz döneminde bu durum bir adım ileri taşınarak konukların söz almaya başladığı, basın mensuplarının soru sorabildikleri daha demokratik bir imkana kavuşturulmuştu.

Yeniden önceki uygulamaya dönmek gerek

Son yaşanan Meclis toplantısından basın mensuplarının çıkartılması ise Yanmaz’ın kendi koyduğu kuralları çiğnemekle kalmayıp, habercileri topyekün salon dışında tutarak, ilçe kamuoyunun olan bitenden haberdar olmasını engellemeye dönük bir adım olarak değerlendirildi.

Yanmaz’ın bu yasağı uygulamaya koymasına neden olan şeyin ise yine kendisinin yayınladığı bir videoyla üç aşağı beş yukarı belli oldu. Yanmaz’ın özellikle imar konularında son dönemde yazılan çizilenden rahatsızlık duyduğu artık herkesin malumuyken, yapılan açıklamada bu durumun sebebi olarak basının kayıtlarla oynadığı, haberleri ise yanlı ve manüplatif yaptığı gerekçesi ileri sürüldü.

Başkan Yanmaz’ın yaptığı açıklama, tüm medya mensuplarını zan altında bıraktığı için kabul edilebilir bir şey değil. Yanmaz, herkesi taraflı haber yapmak veya kamera kayıtlarını eğip bükmekle itham edebilir, bu kendisinin subjektif bir değerlendirmesi olacaktır. Fakat basına sansür uygulanması, ayda bir yapılan Meclis toplantılarında Akçakoca’nın kaderinin nasıl şekillendiğini bilmek isteyen ve buna şartsız hakkı olan ilçe halkı nezdinde kabul edilebilecek bir durum değildir.

Diğer yandan başkan Yanmaz’ın haklı olduğu bir durum da yok değil. Özellikle imar konularında vatandaşların isimlerinin geçiyor olması, küçük olan bir ilçede alınan karar ve verilen oy üzerinden vatandaş ve meclis üyelerini karşı karşıya getirebilir. Bu açıdan imar konularında basın mensuplarının kayıt almadıkları önceki dönem uygulamasına geri dönmek sorunun çözümünde tarafların üzerinde uzlaşabilecekleri bir nokta gibi gözüküyor.

Habercilerin Meclis toplantılarına katılmalarına engel olmamak ve imar konularında kamera kapatmak… Geçen dönemin sorunsuz geçmesinin formülü buydu işte.

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.