DOLAR 32,3311 0.24%
EURO 35,0923 -0.12%
ALTIN 2.297,090,87
BIST 8.989,182,07%
BITCOIN 22916341,28%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

254 okunma

MHP İl Başkanı: Şık olmadı!

ABONE OL
10/07/2019 18:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, geçtiğimiz günlerde Ereğli’ye giderken Akçakoca’ya uğrayan CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MHP’li Akçakoca Belediyesi’ne adeta emrivaki bir ziyaret gerçekleştirdiğini savundu.

Partinin Düzce’deki en üst temsilcisi olarak önce kendisine bilgi verilip istişare edilmesi gerektiği üzerinde duran Caboğlu, “Orayı işgal eder gibi, baskın yapar gibi bir ziyaret şık olmadı” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, 6 Temmuz’da Akçakoca Belediyesi’ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İl Başkanı Caboğlu, ansızın gerçekleşen ziyaretten duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

“Hazırlıksız bir şekilde ziyaret etmesi doğru değil”

Caboğlu, konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Şimdi şöyle söyleyeyim. Edep diye bir şey vardır. Tabii ki kendisi Türkiye Cumhuriyeti milletinin seçmiş olduğu bir büyükşehir belediye başkanıdır. Tabii ki MHP’li ya da başka partili  belediyeleri ziyaret edebilir ama burada usül çok önemlidir. Yani Cumhuriyet Halk Partisi il başkanının ziyarete 5-10 dakika kala benim belediye başkanımı arayıp hazırlıksız bir şekilde ziyaret etmesi doğru değil,  etik de değil. Ama bizim belediye başkanımız Türk milletinin örfü, adeti ve misafirperverliği gereği kapısını herkese açmaktadır.” 

“İzin isteyip ziyaret etmesi daha şık olurdu”

CHP İl Başkanı İlhan Duru’nun Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ı değil kendisini araması gerektiğinin altını çizen Caboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhuriyet Halk Partisi il başkanının araması gereken kişi Düzce’deki Milliyetçi Hareket Partisi il başkanıdır. Bizi arayıp bir istişare sonrasında bu ziyaretin olması daha yakışık olurdu. Tabii ziyaret esnasında İmamoğlu’nun peşinde gelen halktan “Arkadaşlar ben makamı ziyaret edeceğim.” diyerek izin isteyip ziyaret etmesi daha şık olurdu. Orayı işgal eder gibi, baskın yapar gibi bir ziyaret şık olmadı.”

“Makama böyle bir baskın yapar gibi girmek çok doğru olmaz”

Makama böyle bir baskın yapar gibi girmek çok doğru olmaz, netice itibariyle o makamın bir haysiyeti şerefi vardır.” diyen Caboğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz bunu bile sorun etmedik. Malum seçimler çok yakın zamanda oldu. Halkımızın yanlış anlamasına vesile olmamak için böyle yaptık. Ama çıkıp balkonda da birkaç kelime söylemesi çok şık olmadı. Zannedersem Ekrem İmamoğlu bununla ilgili yanlış yaptığını anlamışki çok kısa kesip hemen içeri dönmüş. Keşke bunlar olmasaydı ama sonuç itibariyle bir ziyaret gerçekleşti. Etik açısından doğru olmasa bile bir ziyaret gerçekleşti. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim herkese kapımız açık ama isterdik ki çok öncesinden bize bilgi verip bizde hazırlıklı bir şekilde karşılamak isterdik.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.