DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2075343-1,49%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

410 okunma

MHP MECLİS ÜYESİ YILMAZ’DAN SERT AÇIKLAMALAR

ABONE OL
10/01/2018 18:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçakoca Belediye Meclisi Üyesi Yüksel Yılmaz, bazı medya organlarında yayınlanan bir haberle ilgili olarak basın mensuplarına bir açıklama yaptı. 

”Medya tetikçiliğini kınıyoruz”

Yılmaz, ”bazı sözde haberciler bizim yeni hastane yapımı için kredi borçlanmasına karşı aldığımız tavrı rant için aldığımız yönünde yalan haber yapmışlar. Saçma –  sapan ve zorlama yorumlarla bizim üzerimizden MHP İlçe başkanını vurmaya çalışan bu tetikçi zevatın yaptıkları bizi şaşırtmadı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, namuslu ve tarafsız habercilerin günlerini kutlarken, habercilik adı altında yapılan bu medya tetikçiliğini ise MHP grubu olarak şiddetle kınıyoruz” dedi. 

”Belediyenin artı bir faiz yükü altına girmesi doğru değil” 

MHP Meclis üyesi Yüksel Yılmaz, ”MHP meclis grubu olarak, yeni hastane için kredi çekme talebine karşı olmamız, Belediyemizin artı bir faiz yükü altına girmesini doğru bulmadığımız içindir. Bu amaçla öneriye hayır yönünde oy kullandık” şeklinde konuştu.

”Muhtarlar ve mahalle halkı da karşı”

”MHP olarak son 5-6 aydır ilçe halkıyla yaptığımız istişareler sonucunda vatandaşlar yeni hastane inşaatının mevcut hastanenin olduğu alana yapılması gerektiğini söylediler” ifadelerini kullanan Yılmaz, ”5 Mahalle muhtarıyla da görüşüldü. Muhtarlar da hastanenin taşınmasına karşı olduklarını hem söylediler, hem de bu tavırlarını açıkça ilan etmek için Belediye Meclis toplantısına katıldılar” dedi.

”Arıtma, hayvan barınağı, kilit parke ocağı, baz istasyonu…”

Yapılması düşünülen yeni hastane arazisinin hem biyolojik arıtma tesisine, hem hayvan barınağına, hem de kilit parke üretim ocağına yakın olduğuna da işaret eden Yüksel Yılmaz, ”O tesisin gürültüsü hastaneyi etkileyecektir. Arıtmanın kokusuna maruz kalacak olan hastaları bunun yanı sıra, Yukarı Osmaniye’den kaldırılarak o bölgeye getirilen baz istasyonunun radyasyonu da tehdit edecek. Kirlilik, kötü koku ve gürültünün olduğu bir alanı hastane yeri olarak belirlemek kabul edilebilir bir şey değil” dedi.

”Sağlık Bakanlığı da taşınmaya karşı”

MHP Meclis üyesi Yüksel Yılmaz, yaptıkları araştırmalarda Sağlık Bakanlığı’nın da bu konudaki görüşünün başka bir yerde hastane yapılması yönünde olmadığını, Bakanlık yetkililerinin yeni hastanenin mevcut hastane arazisine yapılmasını istediğini sözlerine ekledi.

”İlçe Başkanının çıkarı düşünülseydi evet derdik”

”MHP meclis grubunun aldığı bu karar, bir takım şahısların menfaatleri üzerine değildir. Yapılan uzun araştırmalar sonucunda, Akçakoca halkının bütününün beklentilerine denk düştüğü için hayır yönünde oy kullanılmıştır” şeklinde konuşan Yılmaz, ”Bazı medya organlarında yer alan yalan haberlerin aksine, alınan karar MHP ilçe başkanının mevcut hastane bölgesinde bulunan arazileri için alınmadı. Böyle çıkarcı düşünülseydi şayet, MHP İlçe başkanının yeni hastanenin yapılacağı düşünülen bölgede dönümlerce arazisi olduğundan, taşınmaya ilk önce MHP meclis grubunun evet demesi gerekirdi” dedi.

”CHP Meclis grubu da hayır dedi”

MHP meclis grubu adına konuşan Yüksel Yılmaz hayır yönünde alınan kararın tüm muhalefet meclis üyeleri tarafından alınmış olduğuna da dikkat çekerek şunları söyledi:

”Ayrıca bazı sözde basın organlarında yazıldığı gibi, hastane yerinin değiştirilmesi için kredi alınmasına karşı sadece MHP grubu hayır oyu vermemiş, CHP grubu da hayır yönünde oy kullanmıştır. Faizli kredi alınması teklifine sadece Ak parti grubu meclis üyeleri evet demiştir. Bu karar Ak partinin evet oylarına karşılık, MHP ve CHP’nin hayır  yönünde oy kullanmalarına rağmen, Ak partinin belediye meclisindeki sayısal üstünlüğü nedeniyle kabul edilmiştir.”

”Değerlendirmeyi halkımıza bırakıyoruz”

Bu konuyu bağlamından kopartarak haber yapanların belediye meclisinde yaşananlarla ilgili olmayan ve geçmişte yaşanan ve biten tartışmaları yeniden ısıtıp haberleştirmesinde bir yandaşlık tutumunun ve medya tetikçiliğinin rolü olduğuna inandığını da belirten Yüksel Yılmaz, ”Gerçekle ilgili olmayan bu yalan habercilik anlayışına karşı değerlendirmeyi Akçakoca halkının sağduyusuna bırakıyoruz” dedi. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.