DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2073557-2,30%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

517 okunma

Milletvekili Keşir: ”Projenin iptali söz konusu değil”

ABONE OL
29/06/2019 17:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Akçakoca’da yapımı planlanan yeni devlet hastanesi projesinin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni Mahalle, Ketmenli Kavşağı’ndaki yeni hastane alanı için İller Bankası’ndan 2.5 milyon TL alınarak kamulaştırma yapıldığını belirten Keşir, “Sonraki aşamada belediyenin kamulaştırdığı araziyi Sağlık Bakanlığı’na tahsis etmesi ve proje ihalesine çıkması gerekiyor. Henüz bu tahsis gerçekleşmediği için şuan projesi donduruldu.” dedi.

Akçakoca’da uzun zamandır duyulan hastane ihtiyacı sonrasında, eski Başkan Cüneyt Yemenici döneminde başlanan çalışmalar, neticesinde kamulaştırma yapılmıştı.

Akçakoca Yeni Mahalle, Ketmenli Kavşağı’nda yapımı planlanan belediye tarafından kamulaştırılan alanın hala tahsisi yapılmadığı için duran çalışmalarla ilgili AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir bir açıklama yaptı.  

“Çok uğraşarak çıkarttık”

Proje hakkında bilgi paylaşan Keşir, ihtiyaç duyulan bütçenin transferi gibi birçok konuya açıklık getirdi:

“Akçakoca Devlet Hastanesi benim çok yakından takip ettiğim bir konu. Geçtiğimiz yıl 2018 Ekim ayının 15’i itibariyle belediyenin kamulaştırmak için ihtiyaç duyduğu 2,5 milyonluk bütçeyi İller Bankası’ndan çok uğraşarak çıkarttık ve Akçakoca’ya transferi sağlandı. Kamulaştırmayı o dönem belediyesi yapmıştı. Takdir edersiniz ki belediyenin kamulaştırdığı araziyi tahsis etmesi lazım. O arazı hastane tahsisi yapmak kaydıyla 2,5 milyon TL ödenek verilmişti.”

“İptali ise söz konusu değil”

Projenin iptali gibi bir durum olmayacağını belirten Milletvekili Keşir ifadelerini şöyle sürdürdü:

“Biz Ankara’daki işlemlerle bütün çabamızı sarf edip bu ödeneğin çıkmasını sağlamıştık. Belediye de seçim öncesi bu arazinin kamulaştırılmasını bitirdi. Fakat sonraki aşamada belediyenin kamulaştırdığı araziyi Sağlık Bakanlığı’na tahsis etmesi ve proje ihalesine çıkması gerekiyor. Henüz bu tahsis gerçekleşmediği için yani belediye sağlık bakanlığına tahsis etmediği için şuan projesi donduruldu. Bu süreci bekliyoruz şuan top belediyede. Projenin iptali ise söz konusu değil orada gerçekten ihtiyaç var.”

Yeni Mahalle’ye 50 yataklı bir hastane yapılacak

Öte yandan geçtiğimiz yıl Akçakoca Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı arasında, Yukarı Mahalle’de bulunan, Akçakoca devlet Hastanesi arazisi ile belediyeye ait, Yeni Mahalle Ketmenli, Kavşağı’ndaki 18 dönümlük arazinin takas edilmesi için ön protokol imzalanmıştı. Devlet Hastanesinin yeni hizmet binasına kavuşturulması amacıyla, yapılan protokol ile Yeni Mahalle’ye 50 yataklı bir hastane yapılması planlanıyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.