DOLAR 32,4912 0.04%
EURO 34,9014 0.26%
ALTIN 2.478,920,69
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2003408-4,21%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

320 okunma

Milletvekili Yılmaz, Huzurevi sakinleriyle bir araya geldi

ABONE OL
03/01/2020 17:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz, son günlerde sıkıntılı günler yaşayan Huzurevi sakinleriyle bir araya gelerek, kendilerini dinledi. 

Mevcut Huzurevi binasının yıkılacağına dair gündemden olumsuz etkilenen Huzurevi sakinleri, vekil Yılmaz’dan destek istediler. 

Saat 11.30’da gerçekleştirilen ziyarette vekil Ümit Yılmaz ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel, kurum müdürü Mustafa Çakır’ı makamında ziyaret ederek bir süre gelişmelerle ilgili bilgiler aldılar. 

Daha sonra hep birlikte Huzurevinde konaklayan 42 konukla bir araya gelen Vekil Yılmaz, süreçle ilgili yaşananları anlatırken, Huzurevi sakinlerinin Akçakoca’dan ayrılmak istemelerini ifade ederlerken duygusal anlar yaşandı.

Milletvekili Ümit Yılmaz, konuklara hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

” Talep ettiğiniz bir şeyler varsa bizler görev addederiz, bunu bilmenizi istiyoruz. Sizleri böyle sağlıklı sıhhatli, dinç görmek bizleri mutlu etti bunu bilmenizi istiyoruz. Biz sizlerin Akçakoca’da olmasından dolayı son derece mutluyuz. Biz de siz başka yerlerde olursanız mutsuz oluruz. Yine burada, daha güzel bir binada, sizleri daha rahat yaşayabileceğiniz bir binada, hizmet noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğimizi bilmenizi istiyoruz.

Kızılay kurumunu biliyorsunuz özerk bir kurum. Devlete bağlı olsa da özerk bir kurum.Biz gerekli irtibatı sağlayıp yine burada sizlerle beraber yaşamak istiyoruz.Sizlerle beraber birlikte hayatımızı devam ettirmek istiyoruz. Bu olaylar neticesinde ani olarak bizimde planlamadığımız bir ziyaret oldu. İnşallah bundan sonraki dönemlerde yine sizleri ziyaret ederiz ,konuşuruz, hasbıhal ederiz.

Şimdi bu binanın ekonomik olarak birtakım sıkıntılar var. Binanın yaşı ve ömrü 30 seneyi aşkın bir zaman olmuş ve çeşitli sıkıntıları var. Yangın ile ilgili sıkıntıları var. Varsayalım ki bu binayı sizlerin konforlu yaşayabileceğiniz, daha rahat edebileceğiniz bir hale getirmeyi kalksak yine sizi tahliye etmemiz gerekecek. Hem daha fazla zaman alacak, hem de ekonomik olarak daha fazla masraf getireceği tespit edilmiş.

Siz içindeyken bu binayı tekrardan restore edebilmemiz sizlere daha iyi hizmet edebileceği hale getirmemiz pek mümkün gözükmüyor. Bu yüzden ilgili uzman arkadaşlarımız gelmişler, tetkik etmişler buna binaen burada yeni bina yapmak hem zaman açısından, hem maddi açıdan daha uygun olur diye düşünmüşler. Bizim üzerimize düşen bu raddeden sonra buraya binanın en kısa zamanda tekrardan yapılması.

MTA konusunda tabii birtakım söylentiler var ama böyle bir gelişme yok. Şu anda MTA binası çok kötü bir durumda yıllardır ihmal edildiği için atıl durum da oraya da bir şeyler yapabilmek çok mümkün gözükmüyor. Yine orayla ilgili kişilere başvurulabilinir ama çok mümkün gözükmüyor. Kendi başına hayatını idame ettirebilecekler olduğu gibi, kendi başına hayatını idare ettiremeyecek insanlar da var.

Her bina sizin şartlarınızı yerine getiremiyor maalesef. Onları göz ardı etmeden bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Notumuzu aldık. Kızılay genel merkezinde de bunu dile getireceğiz. En kısa zamanda dileğimiz buraya bu binanın yapılması. Sizlerin rahat edebileceği bir binanın olması. Sizler için o arada da neler yapabileceğimizi konuşacağız gerek müdürümle, gerek ise yukarı ile konuşacağız ve elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

Siz ne kadar gitmek istemiyorsanız bilin ki biz de sizin gitmenizi istemiyoruz. Sizden daha fazla biz sizin burada kalmanız istiyoruz. Sadece şahsım adıma söylemiyorum, tüm Akçakoca halk adına ve tüm Kızılay çalışanları adıyla söylüyorum asla sizin buradan uzaklaşmanız istemiyorlar.

Sıhhatinize dikkat edin sizin adınıza biz düşüneceğiz emin olabilirsiniz.En az sizin kadar aynı endişelerle hareket ediyoruz ve sizi düşünüyoruz elimizden geleni yapacağız.

Yapılan sohbetlerin ardından Vekil Yılmaz ve Huzurevi sakinleri birlikte hatıra fotoğrafları çektirdi.    


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.