DOLAR 32,4584 -0.11%
EURO 34,7681 -0.65%
ALTIN 2.434,32-0,06
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2062557-2,02%
Düzce
17°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

330 okunma

Mimar Alev Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de ekmek mücadelesini sürdürüyor…

ABONE OL
10/03/2017 10:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ndeki görevine dönmek için oturma eylemi yapan Mimar Alev Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde de mücadelesini sürdürdü. Şahin’e, bu kez müzisyen gençler eşlik etti.

Kanun Hükmünde kararnameyle görevinden ihraç edilen Mimar Alev Şahin, oturma eylemine  Mart Dünya Kadınlar Gününde de devam etti. Şahin’i KESK Düzce Temsilcilikler Platformu yalnız bırakmazken, müzisyen gençlerin de eşlik ettiği Şahin, flüt çaldı, Türkü söyledi.

Kapitalizmin emekçi sınıflara yönelttiği ve dozunu her geçen gün daha da arttırdığı saldırılardan en çok etkilenenlerin emekçi kadınlar olduğunu söyleyen Şahin, herkes için eşit sağlık ve eğitim hizmetinin acil talepler arasında olduğunu belirtti.

 Şahin, “ kadınların uğradığı ayrımcılık ve yaşadıkları eşitsizlik her alanda hüküm sürüyor. Kadınlar kapitalist toplumda esas olarak mülk sahibi kadını ilgilendiren miras, mülk edinme, seçme seçilme hakkı gibi konularda kağıt üzerinde eşit yasal haklara kavuşsalar da, kapitalizmin erkek egemen doğasından kaynaklı olarak cinsi ayrımcı yasalar ve uygulamalar dünyanın bütün ülkelerinde bugün bile varlığını sürdürüyor.” Dedi.

Fabrikada, Tarlada, evde, okulda nerede olursa olsun haksızlıklara, adaletsizliklere boyun eğmeyen kadınların gününü kutlayan Şahin, “ kadın erkek omuz omuza ekmeğimize sahip çıkma zamanıdır” dedi.

Şahin, “ Tüm bu sömürüye ve baskıya karlın mücadelenin her alanında öne çıkan kadınlar dün Hecinler’de toprağı, suyu, havası için direndiyse bugün Anadolu’nun pek çok ilinde KHK’lar ile haksız hukuksuz, sorgusuz ellerinden alınan kamu emekçileri ekmekleri için direniyorlar.” Şeklinde konuştu. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.