DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2061767-1,25%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

662 okunma

Musluklardan bulanık su akması tarihe karışıyor

ABONE OL
29/12/2019 17:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde yağan aşırı yağışlar nedeniyle içme suyu havzasının aşırı çamurlanması ve şebeke suyunun musluklardan çamurlu akmasına karşılık, belediye ekiplerinin sahada yürüttükleri klorlama çalışmaları da hız kazandı.

Fen işleri ekiplerinin içme suyu klorlama ve su havzasını temiz tutma çalışmaları devam ederken aşırı yağışla nedeniyle musluklardan bulanık akan sular vatandaşın şikayetlerine konu oluyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, yürütülen rutin çalışmaların dışında sorunun bir hafta içinde tamamen çözüleceğini ve yeni içme suyu arıtma tesisinin Salı – Çarşamba günleri itibariyle hizmete gireceğini söyledi.

Başkan Yanmaz ayrıca, yeni arıtma tesisinin bir an önce hizmete girmesi için Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkililerine gerekli müracaatların yapıldığını, içme suyu arıtma tesisinin test çalışmalarının raporunun ise kurum tarafından olumlu olarak kendilerine gönderildiğini ifade etti.

Başkan Yanmaz, arıtma tesisinin elektrik aboneliği için gerekli olan 50 bin liranın da Belediye tarafından yatırıldığını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Okan yanmaz sözkonusu sıkıntıların aşırı yağışlardan kaynaklandığını, fakat bu işin sonuna gelmiş olduğumuzu, vatandaşlarımızın birkaç gün daha sabretmesini, yeni içme suyu arıtma tesisimizin bir hafta içinde faaliyete girmesiyle musluklardan bulanık su akma sorununun Akçakoca için tarihe karışacağını söyledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.