DOLAR 32,6020 0.39%
EURO 34,8134 0.21%
ALTIN 2.498,590,58
BIST 9.453,65-0,74%
BITCOIN 21170936,81%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

575 okunma

NENE HATUN’DA MİMOZALAR ERKEN AÇTI

ABONE OL
17/01/2018 14:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Nene Hatun Kız Meslek Lisesi’nin “Başarıya Bir Adım Kala “ projesi kapsamında düzenlediği ”Mimoza Çiçeği Şiir Dinletisinde” öğrenciler Nazım’dan Kısakürek‘e birçok ünlü şairin  eserlerini başarıyla sundular.

Okul salonunda düzenlenen etkinliğe bir çok okul müdürünün yanı sıra kardeş okullar kapsamında Barbaros Anadolu Lisesi ve Gönül Yavuz İlköğretim öğrencileri katıldılar.

Özenle dekore edilmiş ve nostaljik bir görünüm sergileyen sahnede, usta şairlerimizin  şiirleri öğrenciler tarafından   okundu. Okul öğrencilerinin hazırladığı uyumlu bir müzik birlikteliğinde izleyiciler birçok duyguyu bir arada yaşadılar. 

Etkinlikle ilgili olarak bilgilendirmede bulunan programın hazırlayıcısı Edebiyat Öğretmeni  Selma Öztürk amaçlarının çocuklarda özgüven gelişimini artırmak olduğunu belirterek,  “İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Düzce Valiliğimizin Başarıya Bir Adım Kala projesinin bir uzantısı olarak ortaya koyduğumuz bir çalışmayı sergiliyoruz. Yaklaşık bir aydır hazırlandığımız bu projede öğrencilerimize özgüven kazandırmak, bağımsız olarak bir iş yapabileceklerini ortaya koymak adına böyle bir çalışma yaptık ve bugün bunu icra ediyoruz “dedi.

Program şiir dinletisi bölümüne geçildiğinde 20’ye yakın öğrenci sırasıyla şiirler okudu. Türk edebiyatının usta şairlerinden alınan şiirleri okuyan öğrencilerin başarılı performansı sık sık izleyenler tarafından alkışlandı. 

 

Başarıyla sona eren şiir dinletisi sonrasında  görüşlerini aldığımız Okul Müdürü Recep Say, etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, “ Yaklaşık bir aydır Milli Eğitim Müdürlüğümüzün denge projesi ile Valiliğimizin başarıya bir adım kala projesi kapsamında hazırladığımız bir etkinlik. Çocuklarımıza   güven aşılama ve bağımsız bir işi başarabilecekleri duygusunu vermeyi amaçladığımız bu etkinliği kardeş okul projesi kapsamındaki okullarımızla birlikte sunduk” dedi.

Etkinlik sonrasında konuklara bazı ikramlarda bulunulurken, Gönül Yavuz İlköğretim okulundan gelen minik öğrencilere ise okulun kendi hazırladığı yemekler ikram edildi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.