DOLAR 32,3720 0.15%
EURO 34,9739 -0.3%
ALTIN 2.324,290,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22800170,40%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

446 okunma

OKAN YANMAZ’IN TORPİLLE BELEDİYE’DE İŞE GİRDİĞİ BELGEYİ YAYINLADI

ABONE OL
27/03/2019 16:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Halkın takdiriyle bir kez daha başkanlık koltuğuna oturmaya hak kazandığında yeni dönemini çıraklıktan ustalığa geçiş olarak nitelendiren AK Partili Akçakoca Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cüneyt Yemenici, Öncü TV’nin siyasetin nabzını tutan programı ‘Seçim Gündemi’nde hakkında tüm merak edilenlere yanıt verdi.

Akçakoca Belediyesi’ni akrabaları ile doldurduğu iddialarına ateş püsküren Yemenici, bu söylentileri çıkaran olarak işaret ettiği rakibi MHP Adayı Okan Yanmaz’ın başkanlık yaptığı dönemde babası tarafından belediyede işe alındığını belgeleriyle gösterdi ve ekledi: ‘Bana çamur atma, önce kendine bak!’

AK Partili Akçakoca Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cüneyt Yemenici, Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın sunumuyla ekrana gelen ‘Seçim Gündemi’ programına konuk oldu. Yemenici programda yeni dönem hedeflerinden hakkında ortaya atılan iddialara, Akçakoca’ya kazandırdığı çalışmalardan vizyon projelerine kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. “Bizim halkımızla aramıza pilav ile giremeyecekler” İlk olarak programa konuk olmadan saatler önce Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitingin rakibi MHP Adayı Okan Yanmaz tarafından pazaryerinde halka pilav dağıtılarak gölgelenmek istendiğini savunan Yemenici, şu ifadeleri kullandı:

“Büyük bir heyecan ve coşkuyla bir miting gerçekleştirdik. Bütün adaylarımıza başarılar diliyorum. Gelen duyumlarımıza göre bazılarına cevap vermek zorundayız. Miting esnasında pazar yerinde bir adayımız pilav dağıtımı gerçekleştirdi. Biz böyle şeyler yapmayacağız. Kimsenin mitingine engel olmayız. Bizim halkımızla aramıza pilav ile giremeyecekler. Biz gönül belediyeciliği yapıyoruz. Güzel çok heyecan verici bir mitingdi. 5 yıl önce çok vaatler vermiştik ve bugün hepsini gerçekleştirdik.”

“Güveni boşa çıkarmayacağız”

5 yıllık görev süresi boyunca Akçakoca’ya kazandırdıklarından bahseden Başkan Yemenici, şöyle konuştu:

“Yukarı Mahalle bizim en önemli turizm değerimiz. 2. bir amiral gemimiz. Ceneviz kalemizin restorasyonu bitmek üzere. Eğitim konusunda çalışmalar yaptık. Okullarımıza bir çok hizmetlerimiz oldu. Siyasal Bilgiler Fakültesi kazandırdık. İnşallah bir kere daha halktan alınan teveccühe dayanarak o güveni boşa çıkarmayacağız. Bazı projelerimizi bazı hukuki sorunlardan dolayı yavaşlatmak zorunda kaldık. Akçakocalı hemşehrilerimiz iktidarın gücüyle hareket etmek isteyecektir diye düşünüyorum.”

“Girmediğimiz, dokunmadığımız sokak yok”

Mitingdeki “Akçakoca’ya 200 milyon liralık yatırım yaptık” söylemlerinin hatırlatılması üzerine ise şunları kaydetti:

“Bu yatırımlarımızın hepsini sıraladık. Bunların maliyetleri ortaya çıkacaktır. 50 TL’ye yakın araç kazandırdık Akçakoca’ya. Bunların 35’e yakınını hibe olarak kazandırmışız. Tabii parasıyla aldıklarımız da var. Ceneviz Kalesi’nin restorasyonu hibe, kapalı spor salonu hibe, kadınlar plajı hibe. 110 bin tondan fazla asfalt dökmüşüz. Girmediğimiz, dokunmadığımız sokak yok. Belediye para harcamak için vardır. Park da yapar çevre düzenlemesi de yapar.”

“Akçakoca’ya çakılan her çivi Cüneyt Yemenici’nin uğraşı sayesinde olmuştur”

Söz Akçakoca’ya kazandırılan Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne geldiğinde ise Yemenici, “Sayın bakanımız ve rektörümün destekleriyle biz getirdik. Akçakoca’ya çakılan her çivi Cüneyt Yemenici’nin uğraşı ve çabası sayesinde olmuştur. Tabii ki devlet büyüklerimizin destekleriyle birlikte…

“Festivaller dönemimizde yine devam edecek”

Yemenici gençlere ve turizme yönelik yatırımlarla ilgili açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“Gençliğimizi çok önemsiyoruz. Gençler ve kadınlarımız birinci önceliğimiz. Akçakoca’ya Go kart getiriyoruz. Gençlerimizin motor sporlarına ilgisini arttıracağız. Bir bowling alanı oluşturacağız. Açık hava sinemaları yapmak istiyoruz. İki büyük trekking alanı keşfettik. Bir bisiklet yolu projemiz var. Spor yine birinci önceliğimiz olacak. 15 Temmuz parkımızı açtık. Akçakoca tarihinin en büyük katılımlı açılışını gerçekleştirdik. Yüzmede milli sporcular yetiştirmek istiyoruz. Kapalı yüzme havuzu sözümüzü bakanımız da teyit etti. Ve gençlik merkezi sözü de verdi. Kazandırmış olduğumuz semt sahalarının yanında nitelikli bir semt sahası yapacağız. Bir at çiftliği kurduracağız. Gelen turistimize nitelikli zaman geçirtmemiz lazım. Çadır turizmini önemsiyoruz. En büyük hedeflerimizden biri karavan turizmini geri getirmek istiyoruz. Gelen karavancılarımızın Akçakoca da konaklamalarını sağlamak istiyoruz. Fotoğraf turizminde de Akçakoca’mız merkez olabilir. Festivaller dönemimizde yine devam edecek.”

“Birilerini rahatsız etse de bizim en değer verdiğimiz projemiz”

“Karadeniz turlarının başlangıç yerini Akçakoca yapacağız.” diyen Yemenici, “Böylece esnafımızda da hareketlilik sağlayacağız. Spor turizmini önemsiyoruz. Yapmış olduğumuz salon uluslar arası kullanabilecek bir salondur. Türkiye şampiyonalarını kısa zamanda getireceğimizi düşünüyorum Değirmenağzı Kent Park projemiz her ne kadar birilerini rahatsız etse de bizim en değer verdiğimiz projemiz. Türkiye Liselerarası Tenis Turnuvaları’nı da orada yaptığımız 4 tenis kortunun olduğu alanda gerçekleştirmeyi düşünüyoruz.”

“Bunların bir bedeli olur mu? Vatandaşımız yapılıp yapılmadığa baksın parasına değil”

Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın çok tartışılan maliyetine ilişkin de açıklamalarda bulunarak, konuya son noktayı koyan AK Partili Akçakoca Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Cüneyt Yemenici, şu ifadeleri kullandı:

“İlk ihale bedeli 9 milyon 383 bin TL. Daha sonra feshettik işi. Teminatına malzemelerine her şeyine el koyduk. İkinci ihalemiz 3.5 milyona gitmiş. Bizim Akçakoca Belediyesi’nin ihale bedeli 9 milyon 383 bindir. Bir küçük çocuğun mutluluğu… Derenin üzerinde 12 tane seyre açık terası… Orada spor yapan çocuklarımız mutluluğu… Konser yaptık herkes çok eğlendi. Bunların bir bedeli olur mu? Vatandaşı bunların bedeli maliyeti ilgilendirir mi. Bakın biz suya hiç zam yapmadık. Biz teşvik ederek kartlı sisteme geçirdik vatandaşımızı. Vatandaşımız yapılıp yapılmadığa baksın parasına değil. 17-18 milyonluk hibe olarak kazandırdığımız araçları neden sormuyorlar.”

“Yat limanı projemiz çok büyük bir vizyon katacak”

Mevcut limanı yat limanına dönüştüreceklerini yineleyen Yemenici, şöyle devam etti:

“Çok büyük bir vizyon katacak yat limanı projemiz Akçakoca’ya. İstanbul ve Ankara’daki insanlar gelip Akçakoca’ya bağlayacaklar yatlarını. Ve bu insanlar bağlama bedeli verecek. Bundan da biz para kazanacağız. Balıkçılarımızı daha güvenli bir ortamda kayıklarını, gemilerini bağlayacaklar. Balık sezonu şehir merkezimde ciddi bir sıkıntı yaratıyor. Yakında ihalesi var ve yatırımdan da çıkarılmadı.”

Kentsel dönüşüm ve Şifalı Su projeleri Orhangazi İlköğretim Okulu’nu şehir müzesine dönüştürmek istediklerinin altını çizen Yemenici, temel atma aşamasına gelen kentsel dönüşüm projesinin Akçakoca’ya ne katacağını şöyle anlattı:

“Ticaret noktası açığımız var bizim. O projede meydanımızda yıkılacak bir dönüm var. Oradaki vatandaşlarımızı da mağdur etmeden onlarında ticaret alanına sahip olmasını sağlayacağız. Orada katlı bir otopark olacak. Otopark ihtiyacımızı çok ciddi oranda çözeceğiz. Açık ticaret merkezi diyebiliriz. Şifalı suyu Akçakoca Belediyesi’ne kazandırdık biliyorsunuz ki. Orada bir yol üstü tesis olacak. Yöresel ürünlerin satıldığı bir dükkan, restoran, ormanlık alanda bir macera parkı oluşturuyoruz. Orası özellikle yaz-kış çalışacak ve o atıl bölge Akçakoca bölgesine ciddi bir katkı sağlayacak.”    

“Akçakoca düşmanısın sen! Sanayi düşmanısın!”

Akçakoca’da önemli bir istihdam kapısı olacak organize sanayi bölgesi için ise şu değerlendirmelerde bulundu: “2014’te miting alanında ‘OSB kuracağız’ demiştik. ‘İstihdam sağlayacağız’ demiştik. Ve bize inandı ve güvendi hemşehrilerimiz. Hemen yola koyulduk. Dosyamızı hazırladık. Sanayi bakanlığımıza verdik. Kaymakamlık, ticaret odası ve belediye bu üçlü sac ayağı bir araya geldi ve istedi ve kuruluş dilekçesini verdik. Birisi çıktı ziraat mühendisleri odasını ayağa kaldırdı. Akçakoca düşmanısın sen. Sanayi düşmanısın. Bölgeye daire mahkemesinde iptal davası açtılar. Allah’a hamdolsun önümüz açıldı. Faruk Özlü bey bakan oldu. Hemen hukuki işlemleri tamamlattık. Düzce’de 5 OSB var. İki OSB dolu. Bu OSB’lerin kuruluş sürecine bakın. Kiminin 10 sene kiminin 13. Bizim sıkı takibimizle kısa sürede bitti. 1.700 dönümlük bir alan. Bizim bu OSB’yi doldurmamız lazım. Bakanımız ne dedi bugün mitinde ben arkasındayım dedi. Yatırımcıyı ürkütmeyelim. Hep birlikte OSB’yi dolduralım. Gecikme sebebi biz değiliz.”

Akçakoca Belediyesi’ni akrabaları ile doldurduğu iddiaları için ise Başkan Yemenici, şu savunmayı yaptı:  

“Benden önce görev yapmış tüm belediye başkanlarımıza saygılarımı sunuyorum. Hepsinin hatası olabilir. Benim de vardır hatam. Ama çıkıyorsunuz köylülerini işe doldurdu. Nerede doldurmuşuz. Belediyede çalışan 6 akrabam var. Bizden önce 60-70 kişiyi almışlar. Biz de her köyden her yerden insan var. Bu iftira ve yalanlarla nereye geleceğiz? Açıklanan insanlar İŞKUR üzerinden girmişler ve çalışmıyorlar şuan.”    

Yemenici söz konusu iddiaları ortaya atmakla itham ettiği rakibi Okan Yanmaz’a sözü getirerek, belgelerle konuştu:

“Bu işi buraya getirmek istemezdim. Bu yalanları konuşanlar ‘Hep köylüsünü işe aldı’ diyenler. Okan Yanmaz babasının belediye başkanı olduğu dönemde yapı ve imar işlerinde göreve başlamış. Sonra gelip bana böyle şeyler diyorlar. Bugün pilav dağıtıyorsunuz. Ne gerek var bunlara? Bu doğru bir şey değil. Önce kendine bakacaksın. 500 bin liralık yemek faturasını 4 milyon diye konuşacaksın, yok böyle bir şey. Bu kine, bu nefrete, bu hırsa gerek yok. Ben bunu hiç açıklamak istemezdim ama açıklamak zorunda kaldım. İlk defa burada açıkladım. Vatandaşımızın takdirine bırakıyorum bunları. Bunu üzülerek açıklıyorum.”

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.