DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20654821,08%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

398 okunma

OKUL SERVİSLERİNDE YENİ DÖNEM

ABONE OL
22/12/2017 13:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenci servislerinde yeni dönem! Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ile getirilen yeni düzenleme ile MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan 30 saatlik sertifika programı kurslarına katılıp başarılı olamayanlar servis şoförlüğü ve rehber personellik yapamayacak.

25.10.2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmî Gazete’de Yayımlanan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne yeni bir düzenleme geldi. Okul servis araç sürücüleri ve rehber personelleri sertifikalı eğitimden geçirilecek.

Eğitimde başarılı olamayanlar ise servis araçlarında şoförlük veya rehber personellik yapamayacak. MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nce hazırlanan eğitim programları ile bireylerin, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini kavrayarak ulaşım hizmetini gerçekleştirmede bu kurallara uyması, sürüş esnasında iletişimini güçlendirmesi, karayolunda sürüş tekniğine uygun güvenli ve ekonomik araç kullanma ile direksiyon uygulamaları yapabilmesi, trafik kurallarını bilmesi ve uygulaması, trafik kazaları ve oluş nedenleri hakkında bilgi sahibi olması, ayrıca okul taşıtları ve okul taşıtı sürücülerinin sahip olması gereken özellikler ile ilgili bilgi sahibi olması, öğrencilere karşı olumlu tutum ve davranış geliştirmesi, öğrencilerle sağlıklı ve etkili iletişim kurması ile okul taşıtlarıyla öğrenci taşımaya ilişkin genel kural ve ilkeleri bilmesi amaçlanıyor.

Kurs programlarının içeriklerinde iş sağlığı ve güvenliği, sürüş psikolojisi, trafik sistemi veya trafik güvenliği, güvenli araç kullanımı, yolcu indirme ve bindirme kuralları ile okul taşıtları gibi başlıklara yer verilecek.

Kurslar Düzce merkez ve ilçelerdeki Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlükleri’nce verilecek olup başvurular alınmaya başlandı. Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin 9.Maddesinde belirtilen şartları taşıyan servis şoförü veya rehber personel olmak isteyen kişiler doğrudan veya internet adresleri üzerinden online olarak Halk Eğitim Merkezlerine başvurarak kurs kaydını yaptırabilecek.

Kurslara katılma talebinde bulunan kişiler İl Emniyet Müdürlüğü’nce güvenlik ve arşiv sorguları ile trafik ceza kaydı sorgulamaları yapılacak ve durumları uygun olanlar kurslara kabul edilebilecek.

Ayrıca yeni düzenleme ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında özel servisle öğrencisi gelen tüm okullarda Okul Aile Birlikleri ile taşıma firmaları arasında sözleşme imzalanacak, mülki amirinin onayından sonra taşımaya başlayabilecekleri bildirildi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.