DOLAR 32,5668 0.13%
EURO 35,0140 -0.09%
ALTIN 2.436,360,02
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21028600,60%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

274 okunma

Olağanüstü Kararlar Alındı… İşte Akçakoca İçin getirilen Yasaklar

ABONE OL
25/03/2020 11:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

T.C

DÜZCE İLİ

OLAĞANÜSTÜ UMUMİ HIFZISSIHHA MECLİSİ

 

Toplantı Tarihi:24.03.2020

Karar  Sayısı    :2020/11

KARAR

Düzce İl Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Dr. Zülkif DAĞLI Başkanlığında  Valilik Toplantı Salonunda gündemdeki konuları görüşmek üzere 24.03.2020 Salı günü saat 13:00’da toplanmıştır.

GÜNDEM:

Koronavirüs  (COVID-19)  Pandemisi

KARAR:

Çin’in Vuhan kentinde başlayan Koronavirüs (Covid-19) pandemisi, birçok ülkede hızla yayılım göstererek tüm dünyayı tehdit etmeye devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen bu salgından, ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için birçok tedbire başvurulmaktadır. Bu kapsamda aşağıda alınan kararlara hassasiyetle uyulması gerekmektedir.

  • İlimizdeki tüm marketler (akaryakıt istasyonlarındaki satış yerleri hariç) 09:00-21:00 saatleri arasında hizmet verecektir. Market içindeki en fazla müşteri sayısı müşteriye doğrudan hizmet sunulan toplam alanın (depolar, idari bürolar vb. hariç) onda biri kadar olacaktır (Örneğin marketin müşterilerin hizmetine sunulan alanı 100 metrekare ise aynı anda içeride en fazla 10 müşteri olması gerekecek).
  • İlimizdeki tüm marketler (akaryakıt istasyonlarındaki satış yerleri hariç) hizmet alanı büyüklüğüne göre içeride bulunabilecek maksimum müşteri sayısını market girişlerine asarak ilan edecektir. İçeride belirlenen sayıda müşteri bulunması için gerekli tedbirleri alacaktır. Market içinde belirlenen sayıda müşteri var ise içerden müşteri çıkmadan başka müşteri içeriye alınmayacaktır. Marketler aynı zamanda içeriye girmek için bekleyen müşterilerin en az bir metre mesafe ile beklemeleri gerektiğini sürekli hatırlatacaklar ve market girişinde görülecek şekilde bu hususu belirten afiş asılacaktır.
  • İlimizdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası çalışan toplu taşıma araçları (şehirlerarası yolcu otobüsleri dahil, servis araçları hariç); geçici bir süreliğine araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek; araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacaktır.
  • İlimizde bulunan, insanların birbiriyle çok yakın mesafede çalışıldığı dövme salonu vb. işyerlerinin geçici süreliğine faaliyetleri durdurulmuştur.
  • Kurumlar ve işverenler tarafından aynı kişinin sürekli başkaları ile temas ettiği; kargo, mektup dağıtımı, kasiyer, kurye, tahsildar gibi görevlilerin müşterileri ile temas ederken iş ve işlemlerini muhakkak koruyucu eldiven ve maske takarak yapması sağlanacaktır.
  • Tüm kolluk birimleri tarafından alınan kararlar takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecek, alınan kararlara aykırı hareket edenlere Hıfzıssıhha Kanunu ve diğer mevzuatın ön gördüğü müeyyideler uygulanacaktır.

Alınan kararların Valilik, Belediye, Kaymakamlıklar İlçe Belediyeleri, Belde Belediyeleri ve İl Sağlık Müdürlüğünün internet sayfalarında ilan edilmesine ve sosyal medya hesaplarından paylaşılmasına, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerel basında duyurulmasına;

Oy birliği / çokluğu ile karar verilmiştir.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.