DOLAR 32,5509 -0.01%
EURO 34,8813 -0.03%
ALTIN 2.437,240,31
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2111395-2,80%
Düzce
23°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

367 okunma

Organizasyon firması zarar etmesine rağmen sponsorluğunu çekmedi

ABONE OL
20/08/2019 16:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesinin turizm sezonunu canlandırmak, daha çok ziyaretçi gelmesini, esnafın daha çok kazanmasını sağlamak amacıyla sponsor firma ile düzenlenen ve her gece bir sanatçının sahne aldığı “Yaz Şenlikleri” konserleri, Belediye ve organizasyon firma arasında yapılan istişareler üzerine, bundan sonra hafta sonları yapılacak.

Konserler 9 gün boyunca hız kesmeden yapıldı 

Tatil beldesinde ve kent merkezinde 9 gün gerçekleşen konserlerde Ekin Uzunlar, Gülden Mutlu, Elif Kaya, Bora Duran, Güllü, Hazal Babalık ve Şafak Uyanık, Emre Kaya, Dila Kalafatoğlu ve Kont Adnan sahne aldı.

Konserlerinde yüksek ses eleştirileri ve konserlerin gecenin geç saatlerine kadar sürmesi nedeniyle dinlenme amaçlı gelenler ile bölge esnafının şikayetlerini dikkate alan Belediye ve organizasyon firması yetkilileri, yaptıkları görüşmeler sonucunda, konserlerin sadece hafta sonlarında yapılması yönünde karar aldılar. 

Organizasyon yetkilileri yeni düzenlemeyle ilgili olarak, bazı esnaf ve tatilcilerin her gece yüksek sesle verilen konserlerden rahatsızlık duyduklarını belirtmeleri üzerine bu kararı aldıklarını belirttiler.

Organizasyon firması yetkilileri, bu haftadan itibaren hafta içi konserleri yapmayacaklarını ve özellikle Ali Kınık gibi vatandaşın sabırsızlıkla beklediği sanatçıların konserlerini hafta sonu gerçekleştireceklerini ifade ettiler.

Organizasyon firması zarar ediyor

Organizasyon firması, ilçede yaşanan doğal afetten sonra sponsor firmaların ve showroom alanlarını kullanacak olan araç firmalarının geri çekilmesine rağmen, Akçakoca halkına ve Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a verilen sözler adına geri çekilmeyerek büyük risk aldı. Şu günlerde sözkonusu firma, büyük zarar etme pahasına elinden geleni yapıyor. 

Alan içerisinde bulunan stantları kiralayan esnaf ve kiracı tüm işletmeler, zarar ettikleri gerekçesiyle organizasyon firmasına ödemelerini gerçekleştirememelerine rağmen, firma taahhütlerini son gününe kadar yerine getirmeye çalışıyor. 

Organizasyon firmasının bu güne dek kendi kasasından 500 bin liraya yakın para harcadığı ve harcamaya da devam ettiği biliniyor.

Akçakoca esnafından ve iş dünyasından yeterli destek alınamadı

Firma yetkilileri, Yaz Şenlikleri kapsamındaki programa Algün İnşaat firmasının yapmış olduğu desteklerden ötürü özellikle teşekkürlerini iletirken, “Biz organizasyon firması olarak ilçede yaşanan doğal afetten sonra Düzce’de bulunan Algün İnşaat ve Akçakocalı işadamlarından sadece bir kaç işletme ve otel (Ak Resort otel, Tuana otel, Livadi otel, Bayraktar otel ve Yelken Tantuni) bizlere destek vermiş, diğer büyük işletmeler ve işletmeciler bu organizasyona herhangi bir destek vermemiştir” ifadelerini kullandı. 

Organizasyon yetkilisi, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

”Ayrıca sponsor ve showroom firmalarının geri çekilmesi bizi ciddi zarara sokmuştur. Bu zarara rağmen bizim sponsoru olduğumuz Akçakoca Yaz Şenlikleri’ne devam etmeye çalıştığımız açık olarak ortadadır.

Ayrıca firma olarak ilçeyi tekrardan turizme kazandırmak adına gerek Kültür ve Turizm Bakanlığı gerekse TÜRSAB gibi kurumlara dilekçeler yazarak, Türkiye geneli turizm firmalarının bölgeye yeni turlar çıkarması gibi birçok çalışma yaptık ve yetkililerle paylaştık.

Şikayetlere kulak kabartıldı, konserler hafta sonu olacak

Bazı konserler hava şartlarının zor olması sebebi ile gerçekleştirilemedi. Biliyorsunuz ki eğlenmek ve dinlenmek amacıyla ilçede bulunan ziyaretçiler, konser saatlerinin geç bitmesi sebebiyle müzik ve ses yoğunluğundan rahatsızlık duyduklarından defalarca şikayette bulunmuşlar. 

Şikayetler üzerine hafta içi konserleri yetkililerle görüşerek iptal ettik. Belediye ile yaptığımız istişarelerin ardından aldığımız ortak karar uyarınca, bundan böyle Yaz Şenlikleri kapsamındaki konserlerimiz Cuma – Cumartesi ve Pazar günleri olacak.”

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.