DOLAR 32,3923 0.21%
EURO 35,0916 -0.03%
ALTIN 2.325,230,26
BIST 9.083,660,04%
BITCOIN 2280357-0,35%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

268 okunma

OSB’NİN İLK TAPUSU ALINDI… DİĞERLERİ YOLDA

ABONE OL
07/02/2019 15:19
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde kurulması planlanan Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ilk tapusu alındı.

Yaklaşık 5 yıl önce başvurusu yapılan ve bu gün  88.5 hektarlık alanla ilgili ilk tapu alınarak Akçakoca organize Sanayi adına tescil ettirildi.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, açıklamada,  İki gün önce Akçakoca demir çelik İhtisas organize sanayi adına ilk tapunun alındığını ve tescil ettirildiğini söyledi.
Bizim için sevindirici oldu
Pazvan, OSB’nin kurulması için çok çaba sarf ettiklerini ifade ederek, “Bu bizim için sevindirici oldu. 5 senelik bir emek var burada. Şu anda ödenek sıkıntımız var. Bu sıkıntı Türkiye genelinde de var. OSB bölgelerinde  kamulaştırma ödeneklerinde kısıntıya gittiler. Alt yapı ödeneklerinde bir problem yok. Onlar ödüyorlar ama kamulaştırma ödeneklerinde durdurma kararı alındı. Ekonomik şartlardan dolayı. Biz de hepsi olmasa dahi bir kısmını almamızla ilgili talepte bulunduk. Önümüzdeki aylarda uygun bir orta yol bulmaya çalışacağız. İnşallah önümüzdeki aylarda ilk ödeneklerin gelmesiyle kamulaştırma işlemleri başlanacaktır” dedi.
Ödenek geldiği anda başlayacağız
Tüm işlemlerin sonuna gelindiği vurgusunu yapan Pazvant,” Bizim kamulaştırma ile ilgili tüm altyapımız hazır. Yer ve  mülkiyet sahipleri hepsi hepsi tek tek çıkartılmıştır. Tapuya bildirimler yapılmıştır. Ödenek geldiği an biz yarın kamulaştırmaya başlayabilecek bir durumdayız ” diye konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.