DOLAR 32,5921 0.33%
EURO 34,8226 0.2%
ALTIN 2.506,790,92
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 21103113,26%
Düzce
14°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

239 okunma

ÖZENSEL NEDEN SUSUYOR?

ABONE OL
22/09/2019 18:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Akçakoca İlçe Başkanı Mustafa Özensel’in sesi son günlerde fazlaca duyulmazken, seçildiği günden itibaren başarılı işlere imza atan Özensel’in bu dönem suskun kalması hayırlara alamet olarak görülmüyor.

Geri durmayı mı tercih ediyor?

MHP’de yönetim krizinin oluştuğu ve mevcut yönetimin istifa ettiği dönemde partisinin ve dava arkadaşlarının ümitle ilçe başkanlığına getirttiği Mustafa Özensel, bildik siyasetçi profilinin dışına çıkarak, farklı kesimleri de kucaklayan bir çalışma hattı üzerinde yürüdü.

MHP’nin Akçakoca’da toparlanıp kitleselleşmesinde, farklı siyasi eğilimlerin MHP’ye yönelmesinde önemli bir etkisi olan Özensel’in şu günlerde yeterince faal olmaması, dedikodu kulislerinde de kazanları kaynatıyor.

Seçimlerin kazanılmasında önemli bir aktör oldu

Akçakoca’da MHP’nin tarihi bir oy oranıyla seçimleri kazanmasında Okan Yanmaz gibi bir adayın etkisinin çok büyük olduğu şüphe götürmez ama, aday belirleme süreçlerinden çok daha öncesinden etkili bir siyaset yürüten Mustafa Özensel, farklı kesimleri MHP saflarında toplamaya başlamıştı.

Cemiyet ve siyaset hayatından edindiği düsturla vatandaşla ayrımsız bir bağ kuran Özensel’in MHP’de lider koltuğunda yer alması, kendisine inanan ve güvenen oldukça geniş bir çevreyi de MHP’ye kanalize etti. 

Yanmaz’ın adaylığına sonuna dek destek verdi

Mustafa Özensel, Okan Yanmaz’la ilgili şaibelerin olduğu dönemlerde, kafaların karşık olduğu günlerde net olarak Yanmaz’ı destekleyen isim oldu.

Başka aday adaylarının renk verdikleri dönemlerde Yanmaz’ın 10 yıllık başkanlık serüveninin bir belediye başkanlığıyla taçlanması gerektiğini her ortamda dile getirerek başkalarını da bu fikre inandırdı.

Okan Yanmaz’ın Meral Akşener ile hareket ettiği günlerde de, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındığı günlerde de Yanmaz’a inanan, ona destek olan ilk Akçakocalı Mustafa Özensel oldu.

Yanmaz’a toz kondurmadı… İsminin yıpratılmasına müsaade etmedi. Siyasette yıllarca emek vermiş bir parti adayının ve aynı zamanda yakından tanıdığı bir arkadaşının saçma sapan suçlamalarla ismine halel gelmesine karşı kalkan oldu. 

Seçim çalışmalarını iyi koordine etti

Mustafa Özensel, Okan Yanmaz’ın aday olmasında rol aldığı kadar, Yanmaz’ın adaylık çalışmalarına maddi ve manevi olarak destek olmaktan da hiç geri durmadı.

Bu satırlarda rakam yazmak doğru olmayabilir ama Yanmaz’ın seçim bütçesine kendi cebinden hatırı sayılır para yatırdı.

Köy ve şehir çalışmalarını iyi koordine ederek MHP’nin sadece ilçe belediyesini kazanmasını değil, köylerdeki oylarını artırmasını sağladı.

Çalışma gruplarını iyi yönlendirdi. MHP’nin tüm sokak ve caddelerde etkili olmasını sağlayan organizasyonları hayata geçirdi.

Milletvekili adayları, Belediye başkan adayı, İGM ve belediye meclis üyesi adayları onun ve yönetiminin koordine ettiği çalışmalarla saat gibi çalıştı.

Şimdi neden suskun?

Bu kadar tecrübeyi bünyesinde barındıran Mustafa Özensel, Yanmaz’ın belediye başkanı olmasının ardından nedense aktivitesini yitiren bir görüntü vermeye başladı.

Özensel’in bu suskunluğunu yaklaşan MHP İlçe kongresinde yeniden başkan adayı olmayacağına bağlayanlar olduğu kadar, Okan Yanmaz’la çeşitli konularda yaşadığı fikir ayrılığına yoranlar da var.

Okan Yanmaz’la ayrı mı düştü?

Mustafa Özensel, siyasette edindiği tecrübelerin yanı sıra karakter olarak da kucaklayıcı ve paylaşımcı bir insan.

Seçim dönemlerinde MHP saflarında çalışma yürütmüş onlarca gencin işe girebilmek için Özensel’e umut bağlamış olmasına karşılık, belediyeye özellikle Ak Parti orijinli insanların alınıyor olması, MHP fikriyatında gençleri olduğu kadar Özensel’i de rahatsız ediyor olmalı.

Okan Yanmaz’ın gerek belediyeye gerekse başkaca kurumlara personel verirken kendi başına hareket ettiği, kendisinin etrafında kümelenmiş bir grup dışında MHP’li milletvekili ile il ve ilçe başkanını çok kaale almadığı alenen konuşulmaya başlandı. 

Bu durumdan en çok etkilenen ismin ise çalışmaya ihtiyacı olan Akçakocalı gençlerin isteklerini yerine getiremeyen Mustafa Özensel olmasına şaşırılmamalı.

İlçe Başkanı Özensel’in, Okan Yanmaz’ın parti yöneticileriyle istişareye kapalı tavırlarıyla nedeniyle bir süreliğine kabuğuna çekilmeyi tercih ettiği sadece düşünülmüyor; bazı mahfillerde ifade bile ediliyor. 

Yanmaz’cı medya kendisini hedef alan yazılar yazdı

MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel, Yanmaz’cı medya tarafından da zaman zaman linç edilmeye çalışıldı.

Özensel’in yeni hastane binasının yerine karşı olduğu tezini yayan Yanmaz’a yakın medya, bunun gerekçesi olarak da mevcut hastane binası etrafındaki konutlarını ileri sürdü.

Oysa ki Özensel’in tüm konutlarını satmış olduğunu, mevcut hastanenin orada herhangi bir beklentisi olmadığını herkesten daha çok Okan Yanmaz biliyordu.

Üstelik yeni yapılacak hastanenin olduğu bölgede Özensel’e ait  9 dönümlük boş bir arazinin olduğunu ve eğer rant üzerinden siyaset yapılacaksa herkesten önce Özensel’in yeni hastaneden yana olması gerektiğini de Okan Yanmaz’dan daha iyi bilen yoktu.

Tüm bunlara rağmen kendisine bağlı medyayı Mustafa Özensel’in üzerine sürmesi ya da bu temelsiz iddiaları öne süren kendi havuzundaki medyayı susturma yoluna gitmemesi, Okan Yanmaz’ın Özensel’in başkanlığını istemediğine delalet sayıldı.

Mustafa Özensel’in bu konuda masaya yumruğunu vurmaması, Yanmaz’ın birçok başka konuda olduğu gibi, teşkilata hesap vermeden iş yapma cesaretini artırdı.

Yanmaz’a O müdahale etmeyecekse kim edecek?

Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın Akçakocalı gençlerin burslarını kesmesi, ilaç paralarını kesmesi, günlük ekmek yardımı alan ihtiyaçlıların ekmeklerini kesmesine muhalefet partileri ses çıkartmadı.

Bu durumda gözlerin çevrildiği isim haksızlık karşısında babasını dahi tanımayacağı bilinen Mustafa Özensel oldu fakat bu konuda ondan da ses çıkmadı.

Muhalefetin sus pus olduğu konularda özellikle MHP tabanı, belediyede dönen bazı işler nedeniyle Mustafa Özensel’i soru yağmuruna tutsa da, O, bir süre daha bekleme yanlısı oldu. 

Esentepe’de bir özel bir arsa için referandum yapılıp aynı referandum Çuhallı’da deniz kıyısına taksi durağı yapılmayınca bunun belediye başkanına hesabını Mustafa Özensel’in soracağı tahmin edildi ama o suskunluğunu bozmadı. 

Hürriyettepe’de Abant kahvecisinin olduğu bina belediye tarafından satışa çıkartıldı. Binanın yeşil alan içinde yer aldığı, yeşil alanların satılamayacağı sadece Özensel’e değil muhalefet partilerine de servis edildi ama hepsi suskun kalmayı tercih etti.

Üstelik aynı yeşil alan içerisindeki Abant Kahvecisi binasının satılması için Meclis’çe imar değişikliğine gidileceği, bir imar oldu bittisiyle bu alanın satılıp elden çıkartılacağı kaygısıyla Özensel’in bu yanlışa müdahale edeceği öngörüldü. Ama ondan da ses çıkmadı.

Ses çıkartılmayan o alanda geçtiğimiz günlerde ağaçlar söküldü, binayı genişletme çalışması başlatıldı.

İlçe kamuoyu durduk yere bu çalışmanın olmayacağını iyi biliyor ve mevcut yeri genişletme nedeninin, bina ve araziyi satın alacak kişilerin istekleri üzerinden hayata geçirildiğini tahmin edebiliyor ama, hakkaniyet ölçüleri şüphe götürmez olan Mustafa Özensel bu konularda hâlâ sessiz.

Belediye’nin Ketmenli kavşağına yakın bölgedeki bir değerli arazisini sattığı haberleri son günlerde kamuoyunun gündemine düştü. 

3 dönüm araziyi 260 bin liraya bir şahsa satan belediye yönetiminin bu tavrı, hem fiyatın çok düşük olması açısından hem de ihalenin bir oldu bittiyle yapılmasından ötürü sokaktaki vatandaşın tepkisini çekti.

Muhalefetin alışıldık sessizliğinin dışında bu haksızlığa dur demesi gereken tek yetkili olan Mustafa Özensel’in Okan Yanmaz’la görüşüp görüşmediği, toplumun tepkisini çeken bu olaylar karşısında Yanmaz’a hatalarını hatırlatıp hatırlatmadığı bilinmiyor.

İlçe halkı, Okan Yanmaz’ın icraatlarına karşı muhalefet partilerinden daha çok Mustafa Özensel’in etkili olabileceğini biliyor bilmesine ama, Özensel’den bu konularda bir açıklama duyamıyor.

Partizanlık mı önde gelir halkçılık mı?

Okan Yanmaz’ın 6 aylık icraat döneminin kötü bir seyir izlediği herkesin malumu. Bunda ekonomik darboğaz içinde olan belediyenin yeni şeyler yapma imkanına sahip olmaması kadar, Okan Yanmaz’ın farklı fikirlere kapalı olması ve kendi bildiğini okuması gibi hususlar da önemli rol oynuyor.

Tam da bu durumda Yanmaz’ı etkileyecek tek isim olarak Devlet Bahçeli’nin Akçakoca’daki temsilcisi olan MHP İlçe Başkanı Mustafa Özensel akla geliyor.

Fakat Özensel’in kötü sürece karşı bir müdahalesinin olmaması, kendisini de kamuoyu nezdinde sorgulatır hale getiriyor.

Özensel aday olmayacak mı?

Mustafa Özensel’in Okan Yanmaz’a söz geçiremiyor olmasını düşünen bazı çevreler, kendisinin bu sürecin sorumluluğunu almak istemeyeceği için yaklaşan ilçe kongresinde yeniden aday olmayacağını düşünüyor.

MHP’li gençlerin ya da MHP’ye alenen destek olmuş kesimlerin gerçekten işe ihtiyaç duyanlarının Özensel’e yaptıkları baskının, bu süreçte kendisinin olduğu kadar, MHP’li milletvekili Ümit Yılmaz’ın da canını sıkmaya başladığı kulislerde konuşuluyor.

Vatandaşın taleplerini yerine getirme noktasında Belediye Başkanı ile sorunlu bir ilişki yaşadığı öngörülen Mustafa Özensel’in aday olmasını ve görevine devam etmesini İl Başkanı ve milletvekili kadar Akçakoca halkı da istiyor.

Anlaşılan Mustafa Özensel bir yol ayrımında… Ya severek ve başarıyla sürdürdüğü ilçe başkanlığına veda edecek ya da Milletvekili ve İl başkanının da destek olduğu bir teşkilat başkanı olarak, halkın kendisine yönelik beklentilere yanıt vererek belediye başkanına teşkilatın önemini hatırlatacak.

Önümüzdeki günler çok şeye gebe olacak anlaşılan…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.