DOLAR 32,5251 -0.06%
EURO 34,8808 0.08%
ALTIN 2.434,250,47
BIST 9.771,920,51%
BITCOIN 2071688-4,14%
Düzce
29°

PARÇALI BULUTLU

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

528 okunma

Özkök: ”Bağışladığımız konağın bakımsızlığı içimi sızlattı”

ABONE OL
09/06/2019 10:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Bekir Sıtkı Özkök Kültür evinin varislerinden Doktor Fikret Özkök müzenin bu içler acısını görünce göz yaşlarına hakim olamadı.

Amerika’da yaşamını sürdüren ve 3 aylığına Akçakoca’ya gelen Özkök, Belediye’nin duyarsızlığına da öfkeli.

Açıldığı günden itibaren çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan Özkök Kültür Evi, şimdilerde bakımsızlığa terk edilmiş durumda.

Kültür evi önündeki bayrak direkleri paslı haliyle orta yerde duruyor. Duvarlarına yazılan çirkin yazılar da silinmeyi bekliyor.

Doğalgaz kutusunun çürümeye terk dilmiş görüntüsü ise dikkatlerden kaçmıyor.

Bekir Sıtkı Özkök gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına hakim olmazken duygularını şu sözlerle aktardı.

“Bu konağın çok büyük bir geçmişi var. Bu, anlatmakla bitmez. Bizler, ailece Akçakoca’yı terk ettik. Yaşamlarımızı başka yerlerde sürdürmekteyiz. Biz bu konağı Akçakoca belediyesine hibe ettik. Eski belediye başkanı Fikret Albayrak bu konağı restore ettirerek hizmete soktu. Sık sık bakım yapılması gereken tarihi konağın bakımsız bırakıldığını gördüm. Bu konak bunu hiç hak etmiyor. Tarihi iyi bilenler burada neler olup bittiğini iyi bilirler. Ben buradan yetkililere sesleniyorum. Sayın Düzce valisini, Akçakoca Kaymakamını, Akçakoca belediye başkanının bu konuyla ilgilenmelerini istiyorum. Bu konağın tekrardan elden geçirilerek temizlenmesi lazım. Bu konağın böyle durması içimi çok sızlattı.”

Özkök Kültür evinin açılış öyküsü…

2011 yılında, Akçakoca’da Avukat Mithat Özkök tarafından kültür hizmetlerinde kullanılmak üzere Akçakoca Belediyesine bağışlanan tarihi binanın restorasyonu, Fikret Albayrak’ın belediye başkanı olduğu dönemde yapılarak hizmete açılmıştı.

14. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivalinin 4. gününde gerçekleştirilen açılışa Düzce Valisi Vasip Şahin, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca’nın eski Belediye Başkanları Nazmi Çiloğlu ve Erol Solak, Özkök Ailesi ve vatandaşlar katılmıştı.

Merhum  Ali Keser usta tarafından yapılmış olan köşkte zaman içerisinde Fevzi Çakmak Paşa, Zeki Müren ve Bülent Ecevit gibi ünlüler ağırlanmış.

Konağın restorasyonunu ise 400 bin liraya mal oldu. Bunun 160 bin lirasını İl Özel İdaresi karşılarken geri kalanı ise tamamen Akçakoca Belediyesinin öz kaynaklarından karşılandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.