DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20917631,26%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

308 okunma

PALAMUT SEZONU BİTTİ

ABONE OL
06/11/2018 12:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

https://youtu.be/Gn2dCAOyBX0

Akçakocalı balıkçılar, hamsi avına çıkmak için ağlarını onarıyor, teknelerinin bakımını yapıyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, “Palamut sezonunun sonuna gelmiş durumdayız. Balıkçılar, hamsiye geçmiş durumda.” dedi.

Batı Karadeniz’in en önemli limanlarından Akçakoca’da balıkçılar, hamsi avına çıkmak için ağlarını onarıp teknelerine bakım yaparak hamsi avına hazırlanıyor.

“Vira Bismillah” dedikleri 1 Eylül’den bu yana avladıkları bol miktarda palamutla yüzü gülen balıkçılar, palamut sezonunun sonuna gelinmesiyle hamsiye yöneldi.

Hamsi avına hazırlanan Akçakoca Limanı’ndaki balıkçılar, ağlarını onarıyor ve teknelerinin bakımını yapıyor.

“Palamudun yerini hamsi alacak” Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, yaptığı açıklamada, palamut sezonunun sonuna gelindiğini söyledi.

Karakaş, artık palamudun yerini hamsinin alacağını dile getirerek, “Palamut avcılığı zayıfladı, şu anda Doğu Karadeniz’de az bir miktarda var. Palamut, yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Balıkçılar, hamsiye geçmiş durumda.” diye konuştu.

Balıkçıların diğer balık türlerini avlayabilmek için hazırlık yaptığını aktaran Karakaş, “Bundan sonraki süreç; hamsi, isravrit, barbun, mezgit, çinekop, kefal avcılığıyla devam edecektir.” dedi. Karakaş, bu yıl çok miktarda hamsi olacağını düşünmediğini sözlerine ekledi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.