DOLAR 32,3324 0.24%
EURO 35,0848 -0.14%
ALTIN 2.299,901,00
BIST 9.043,702,69%
BITCOIN 22770020,42%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

439 okunma

PEDALLAR ENGELLİLER İÇİN ÇEVRİLDİ

ABONE OL
01/12/2017 18:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Beyaz Ay Derneği ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde engelli ve engelsiz bireyler için “Aşmak İçin Hareket, Aşmak İçin Bisiklet” kampanyasının açılış töreni büyük bir coşkuyla yapıldı.

Törende yaptığı konuşmasında engelli bireylerin topluma kazandırılması vurgusunda bulunan Vali Dağlı, “Hayata bir adım da beraber atalım, pedalları beraber çevirelim, onların durumunu biraz daha yakından ve içten hissedelim.” derken, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva Türkiye’nin farklı insanların bir arada yaşadığı mutlu bir ülke olması temennisinde bulundu.

Protokol ve engelli bireylerin birlikte pedal çevirdiği etkinlikte ortaya renkli görüntüler çıktı.
Türkiye Beyazay Derneği ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde engelli ve engelsiz bireyler, tüm protokol üyeleri ile birlikte Düzce’den başlayan “Aşmak İçin Hareket, Aşmak İçin Bisiklet” kampanyası ile bisiklete bindi.

Beyazay Derneği Düzce şubesinin ev sahipliğinde başlatılan açılış töreni Düzce Anıtpark Meydanı’nda yapıldı. “Aşmak İçin Hareket, Aşmak İçin Bisiklet” kampanyasının açılış törenine, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyaz Ay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, siyasiler, sporcular, engelli bireyler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Engelli bireyleri topluma kazandırmayı amaçlayan kampanya, engelli bireylerin kısa mesafe bisiklet yarışı ile başladı.

“Hayata bir adım da beraber atalım, pedalları beraber çevirelim, beraber yürüyelim…”

Kampanya konusunda bilgilendirmelerde bulunarak engelli bireylerin topluma kazandırılması vurgusunda bulunan Düzce Valisi Zülkif Dağlı şöyle konuştu:

“Burada birlikte bisiklete bineceğiz. Bisikletler iki kişilik. Biz önde oturup bisikleti götüreceğiz arkamızda da bir engelli arkadaşımızı almak suretiyle engelli kardeşlerimizin toplumun, iş hayatının, sporun içerisinde olması gerektiğini vurgulamak amacındayız. İlimizde bu meyanda çalışmalarımız güzel gidiyor engellilerimize dönük. İş hayatında da engellilerimiz bulunuyor ama amacımız bunu daha da artırmak. Engellilerimiz hayatımızın her alanında olsun evlerine kapanmasın. Onlar da doğadan, temiz havadan, şu güzel insan ilişkilerinden yararlansınlar en büyük amacımız bu. İnşallah bunu hep birlikte bunu yapıyoruz ve yapacağız. Bu uygulama bugün ilimizden başlıyor ve ülkemizin her ilinde başlamasını yaygınlaşsın istiyoruz. Hayata bir adım da beraber atalım, pedalları beraber çevirelim, beraber yürüyelim, onların durumunu biraz daha yakından ve içten hissedelim. Ancak bu şekilde empati kurarsak onları anlayabiliriz. Biz Düzce olarak yanlarındayız.”

“Düzce’den başlayarak Türkiye’ye yayılsın”

Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise şu ifadelerde bulundu:

“Arkamıza bir engelli arkadaşımızı alarak bu havayı beraber teneffüs etmek, onlarla birlikte bisiklet kullanmak çok keyif verici olacaktır. O yüzden ben organizasyondaki bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu uygulama Düze’den başlayarak tüm Türkiye’ye yayılmasını temenni ediyorum.”

“Farkılılık bir arada olmamıza, aynı bisiklete binmemize engel değil.”

Türkiye’nin mutlu bireyler ülkesine dönüşmesi temennisinde bulunan Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva“Sayın Valim ve Belediye Başkanımın dediği gibi 81’inci ilde başlayıp 0 plakaya kadar gitmek istiyoruz. Bütün illerde engelleri aşmak için bisiklet etkinliğinin olmasını istiyoruz. Böylece birbirimizi tanıyacağız. Farkılılık bir arada olmamıza, aynı bisiklete binmemize engel değil. Farklı olacağız ama farklılıklarımızı muhafaza ederek hayatın içerisinde olacağız. Birbirimizin farklılıkları dışlanma gerekçesi değil. Düzce bu anlamda farklı insanların bir arada kazanımlar elde ettiği bir şehir halinde. İnşallah Türkiye’de farklı insanların bir arada yaşadığı mutlu insanların ülkesi olacak.” diye konuştu.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından yabancı uyruklu öğrenciler İstiklal Marşı’nı okudu. Toplu fotoğraf çekiminin ardından iki kişilik bisikletlere binen protokol mensupları arkalarına aldıkları engelli bireylerle Melen Su Park’a kadar pedal çevirdi.

Birlikteliğin en güzel örneğinin sergilendiği “Aşmak İçin Hareket, Aşmak İçin Bisiklet” kampanyası kapsamında yapılan etkinlikler ile engelli bireyler unutamayacağı bir gün geçirirken ortaya renkli görüntüler çıktı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.