DOLAR 32,5437 -0.02%
EURO 34,9011 0.03%
ALTIN 2.428,22-0,06
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2077636-4,42%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

286 okunma

Protokol krizine bir açıklama da MHP il başkanından geldi

ABONE OL
20/03/2017 16:47
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Mart Çanakkale zaferinin 102. yıldönümü etkinliklerinde yaşanan protokol krizinde, eski ilçe milli eğitim müdürü ve eski il genel meclisi üyesi Engin Özensel ile mevcut ilçe milli eğitim müdürü Ömer Ezer arasında, oturulacak yer konusunda bir tartışma yaşanmış ve İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk’ün Engin Özensel’i teskini sonrasında tartışma sona ermişti.

En önde bulunan bir koltuğa oturan Engin Özensel ile ilçe milli eğitim müdürü arasında yaşanan oturma düzeni tartışmasının kamuoyuna yansıması sonrasında, MHP il başkanı Ümit Yılmaz bir basın açıklaması düzenleyerek yapılanlara tepkisini dile getirdi.

MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz’ın yaptığı basın açıklamasının tam metni ise şu şekilde: 

SAYGIDEĞER AKÇAKOCA KAMUOYUNA
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma günü dolayısıyla ilçemizde yapılan konferans da Sn. Engin Özensel hocamıza yapılan saygısızlık bir hemşeriniz ve MHP İl Başkanı olarak beni ve Akçakocalıları derinden üzmüştür.
Şanlı Türk tarihimizde öğretmen ve hakan ilişkilerindeki konumu bilmeyen kişilerin eğitim camiasının içinde yer alması hatta yönetici konumunda bulunması oldukça düşündürücüdür. Ayrıca ülkemizin eğitim seviyesinde dünya sıralamasında gerilerde kalmasının en büyük sebeplerinden biridir.

Akçakoca ilçemizde birçok öğrencinin yetişmesinde emeği olan Engin Özensel hocamızın ve onun gibi eğitime yıllarını vermiş diğer öğretmenlerimizin arka sıralardan ön sıralara getirilmesi gerekirken hak etmediği şekilde davranışlarda bulunulması bir milli eğitim müdürüne yakışmamıştır.
İlçesinde yaşanan Sosyal Bilimler Lisesinin gasp edilmesine göz yuman, taşınırken kargaşaya neden olan, öğrenci ve velilerin mağdur olmasına seyirci kalan Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürünün konferanslarda yer göstericiliğinde çok maharetli olduğu görülmektedir. Sayın müdürümüze tavsiyemiz kadim Türk tarihindeki öğretmen-idareci ilişkilerini tekrardan incelemeleri ve iktidara şirin görünmek yerine eğitimci büyüklerine gereken değeri vermesi ayrıca ilçemizde eğitime nasıl daha iyi hizmet edeceğini, başarıyı arttıracağını düşünmesidir.
Neyse ki olaya müdahale ederek müdürünün yaptığı hatayı başarılı bir mülki idareci olduğunu genç yaşına karşı gösteren Sayın kaymakamımız yatıştırmıştır.
Sonuç olarak şunu belirtmek isterim ki ülkemiz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaksa bu eğitim büyüklerine ve eğitimcilere saygısızlık eden beceriksiz idarecilerle değil kaymakamımızın yaptığı gibi değer veren başarılı idarecilerle olacaktır.

MHP İl Başkanı
Ümit Yılmaz


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.