DOLAR 32,6037 0.38%
EURO 34,7863 0.03%
ALTIN 2.496,190,49
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20175060,70%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

515 okunma

RESTORASYON PROJESİ KAPANIŞ TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİLER

ABONE OL
12/12/2017 15:32
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da SİT  alanlarının restorasyon çalışmalarının kapanış toplantısı Belediye Meclis salonunda gerçekleşti.

T.C Kalkınma Bakanlığı’nın genel koordinasyonunda T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından finanse edilen çalışmaların ne şekilde yürütüldüğüne yönelik yapılan toplantı Saat 14.00’te başladı. 

Akçakoca Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin proje yürütücülüğünü yaptığı çalışmaların ne şekilde sonuçlandığı etraflıca anlatılırken, bu çalışmaların devam edip etmeyeceğine yönelik ihtimaller de masaya yatırıldı.

Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) ortak olduğu kentsel dönüşüm projelerinin sonuç toplantısına İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, MARKA Düzce Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Pehlivan başkanlığında bir heyet katıldı.

İl Genel Meclisi üyesi Ayfer Yılmaz, bazı esnaflar ve bazı STK temsilcileri de kapanış toplantısında yerlerini almıştı.

Salonda az sayıda insan vardı     

Akçakoca Kentsel SİT alanının turizme entegrasyonu için restorasyon projesinin kapanış toplantısına ilçeden katılım yeterli düzeyde değildi.

Yemenici: Kalan % 55’lik alanı da projelendireceğiz

Toplantının ilk konuşmasını yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, salondaki yetersiz katılıma sitem ederek, özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarından faydalanan esnafların salonda yer almalarını beklediğini söyledi.

Yemenici, iki etap halinde bitirilen tariki ticaret merkezi projesinde toplam alanın % 45’ini tamamladıklarını ve tarihi niteliğine uygun hale getirdiklerini söyledi.

Yemenici, proje sahasının kalan % 55’lik bölümü için ise önümüzdeki yıldan itibaren 3. etap çalışması yürüteceklerini sözlerine ekledi.

Yukarı mahallede yürütülen restorasyon çalışmalarından söz eden Başkan Yemenici, tarihi mahalle içerisinde Vali konağının yanı sıra, üniversitenin de bir konağı restore edeceğini söyledi.

Yemenici ayrıca bu çalışmalar sırasında yüklenici firmanın sahibi olan Yusuf Sağlam’a da özellikle teşekkür etti.

Yemenici’den sonra kürsüye davet edilen Kaymakam Yasin Öztürk de bu çalışmalarda emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek çalışmaların sonuçlarının ilçeye hayırlı olmasını diledi. 

Proje kapanış sunumunun ardından salonda bulunan  bazı esnaflar yaşanan bazı sıkıntılara dikkat çekerek neler yapılıp yapılamayacağını sordular. 

Bu tür projeleri Kurul’un yaptığını belirten Başkan Yemenici, ”bazı palyatif çözümleri sağlıyoruz” dedi.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.