DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.126,640,51%
BITCOIN 2266965-0,29%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

566 okunma

ROTARY KULÜBÜ BU SENE DE PLAJ TEMİZLİĞİNE BAŞLADI

ABONE OL
16/05/2018 19:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Karadeniz’in en önemli turizm ilçelerinden birisi olan Akçakoca’da sahil temizliği yapıldı.

Akçakoca Rotary Kulübü tarafından çuhallı plajında yapılan temiziliğe yaklaşık 20 öğrenci katılırken, sahilde toplanan çöpler, torbalara konularak çöplüğe bırakıldı.

Rotary kulübü Başkanı Cemil Gülez, gazetemize yaptığı açıklamada, Akçakoca Rotary Kulübü olarak bu tarz projeleri sürekli hayata geçirdiklerini söyledi.

Akçakoca’nın sahil ilçesi olması ve turizmin her geçen gün geliştiği için daha temiz bir sahil bırakmak için çalıştıklarını ifade eden Gülez, şu açıklamayı yaptı:

“Şu anda dünyanın her yerinde Rotary Kulüpleri olarak bu projeleri yapıyoruz. Akçakoca olarak turizm bölgesi olduğumuz için daha çok sahil bölgelerine önem veriyoruz. Temizlik olarak adlandırdığım bu projelerin yanında, ağız ve diş sağlığı, meme ve rahim ağzı kanserine karşı sağlık taraması projelerini tamamladık. Halihazırda diyaliz ünitesi projemiz ile uğraşıyoruz. Tahmin ediyorum gelecek dönemde diyabet projemiz de tamamlanacaktır. Bu projeleri daha kapsamlı yapabilmemiz için Akçakoca Rotarakt Kulübü’nü de kurmuş bulunmaktayız. Bu proje genç rotaryenlerle yapmakta olduğumuz bir projedir. Gençlerimiz sürekli böyle projelere devam edecekler ve Akçakoca’ya faydalı olacak her şeyi yapacaklardır.” 

“Temiz sahiller, turizmin hareketli olmasında etkili ve faydalı olacaktır” diyen Gülez, şunları kaydetti:

“Şimdi biz Akçakoca olarak Türkiye’nin turizm bölgesi olduğumuz için özellikle sahillerimizi temiz tutmak zorunluluğumuz var. Gelen misafirlerimiz bu temizliğimize bakarak buraya gelip ona göre bizi puan verecekler. Fakat yere çöp atan bir kişiyi uyarmak yerine, attığı çöpü kaldırıp çöpe atmamız onu uyarmamızdan daha etkili bir çözüm olacaktır. Her yeri temiz tutmak zorundayız. Temizlik önümüzdeki turizm dönemini daha da geliştirecektir.”

Rotarakt Kulubü Başkanı Raşit Ozan Turna da yaptığı açıklamada, ”bu bizim yaptığımız ilk proje. Ancak, Ramazan ayı ve üniversitedeki dersler nedeniyle az katılım oldu” dedi.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez’in eşi ve kulüp üyesi Melike Gülez de, benzer çalışmaları her sene yaptıklarını, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu belirtti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.