DOLAR 32,3918 0.21%
EURO 35,0848 -0.08%
ALTIN 2.325,370,27
BIST 9.125,660,50%
BITCOIN 2278908-1,09%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

789 okunma

Rotary Kulübü Kumsal Temizliği Yaptı; Çıkan Çöp 90 Torba

ABONE OL
04/05/2017 17:41
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü üyeleri ve bir grup üniversite öğrencisi Edilli Plajı’ndaki çöp ve odun parçalarını topladı.

Daha önce mevsimlik tarım işçileri çocuklarının ağız diş taramasını yaptıran, fındık fabrikasında çalışan kadın işçilerin rahim ağzı kanserine karşı testlerini yaptıran Akçakocalı rotaryenler, topluma fayda sağlayacak çalışmaların birine daha imza attılar.

Halk sağlığı alanındaki çakışmalarının yanı sıra, eğitim sahasında da çok önemli projeleri hayata geçiren Akçakoca Rotary kulübü yönetimi, bir köy ilkokulunun öğrencilerini de Anıtkabir gezisine götürmüşlerdi.

Çevre temizliği konularında da hassas oldukları yakından bilinen rotaryenler, bu kapsamda Yza sezonu öncesi çalışmalarını da başlatmış oldular.

40’ı üniversite öğrencisi, 10’u Rotary kulübü üyesi, 10’u da gönüllü vatandaşlardan oluşan 60 civarında çevre gönüllüsü, Edilli ağzı plajını boydan boya temizlediler.

Bir saati aşkın süren plaj temizliği sonucunda 90 torba çöp toplayan Rotary kulübü üyeleri ve gönüllüler, çöp torbalarını belediyeye ait kamyonetlerle plajdan uzaklaştırdılar.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez, çüp toplama etkinliği sırasında yaptığı açıklamada, rotaryenler  olarak doğa temizliğine önem verdiklerini ve bu kapsamda turizm sezonu öncesinde sahil temizliği yaptıklarını söyledi.

Başkan Gülez konuşmasının devamında, Karadeniz sahillerinin muazzam bir güzelliğe sahip olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

“Ekip arkadaşlarımızla gezilerimde buraya daha önceden gelmiştik, karar alıp bu kumsalı temizlemek istedik. Karadeniz sahil boyu gerçekten inanılmaz derecede güzel’’

‘’Bizler bu güzelliklerin temizliğini ve bakımlarını yapmalıyız. Burası da Akçakoca’nın en güzel kumsallarından bir tanesi ve gerçekten çok pisti. Turizm açısından da gelen turistlerin buraları temiz görmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

‘’Temiz sahillerin turistler tarafından dikkatle takip edildiğini anımsatan Gülez, “Herkes kendi evinin önünü ve sokağını temizlemelidir’’

‘’Biz de sahil kentinde yaşayan vatandaşlar sahillerimize önem vermeliyiz, temiz tutmalıyız. Tüm vatandaşlarımızdan sahillerimizi temiz bırakmalarını istiyorum.” diye konuştu.

Gülez, sezon sonuna kadar belli aralıklarla farklı sahillerde temizlik yapacaklarını da sözlerine ekledi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.