DOLAR 32,3800 0.16%
EURO 35,0244 -0.21%
ALTIN 2.331,540,52
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22964652,39%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

445 okunma

Saadet Partililerden Amerika ve İsrail’e Kınama Açıklaması

ABONE OL
08/12/2017 17:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Saadet Partisi Düzce İl Başkanı Birkan Mertol ve beraberindeki partili arkadaşları, bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Akçakoca’da idi.

SP İlçe Başkanı Mustafa Zorlu ve ilçe yönetimi refakatinde Akçakoca’nın kamu ve özel sektör temsilcilerini ziyaret eden Saadet heyeti, bu ziyaretlerin bir devamı olarak gazetemizi de ziyaret ederek aktüel gelişmelerle ilgili partisinin görüşlerini paylaştı.

İl Başkanı Mertol, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığına ilişkin olarak  gazetemize  yaptığı açıklamada, ABD Başkanının kararını Saadet Partisi olarak tanımadıklarını,  kararın kendileri nezdinde yok hükmünde olduğunu söyledi.

Trump’ın kendi ülkesinde bile yönetim zaafiyeti çektiğine burgu yapan İl Başkanı işaret Mertol,”ABD başkanı kendi ülkesini yönetemiyor. İçeride de üzerinde ciddi baskılar var. Amerikalıların gazını almak için o açıklamayı yaptı ve diğer taraftan da elçiliklerini oraya taşıyacağını söyledi. Biz bu açıklamayı kabul etmiyoruz. İslam ülkelerine de çağrıda bulunuyoruz. Gelin Filistin’in başkentini hep birlikte Kudüs olarak biz tanıyalım” şeklinde konuştu.

Kendi partilerinin her daim Müslümanların ve onların davalarının yanında olduğunu söyleyen Başkan Mertol, ”Müslümanların ezilmiş olduğu günlerde ilk olarak her zaman Saadet Partisi mitingler organize eder. Geçmişte de hep böyle olmuştur. Pazar günü de Yenikapı’da Saadet Partisinin organize edeceği büyük bir miting olacaktır. Bu mitinge tüm Akçakocalı hemşehrilerimizi davet ediyoruz” dedi.

ABD başkanının kararını açıklamasının ardından İsrail polisi ve askerinin yoğun bombardımana başladığını da sözlerine ekleyen Mertol, ”Müslümanlar bir olmadığı sürece İsrail ve ABD bu zulümleri yapmaya devam edecektir. Bunlar bu hakkı nereden elde ediyor biliyor musunuz,  bir yanda Şii -Sunni kavgalı, diğer yandan Arabistan ABD’den 100 milyar dolarlık silah alıyor. Peki kime kaşı alıyor bu silahları? İran’a karşı tabi. Onlar ise siz birbirinizle kavga edin,  biz size silah veririz diyorlar. Böyle devam ederse bir bakmışızki Filistin’de bir tane bile Filistinli kalmamış. Ne olursa olsun, dünya’da bir Müslüman kalıncaya dek o dava hak davasıdır ve bizim davamız devam edecektir” dedi. Ümitsiz olmadıklarını ifade Eden Mertol, şunları kaydetti:

Bu konularda Türkiye’nin bir takım adımlar atması gerektiğine de işaret eden Mertol, ”Biz Saadet Partisi olarak Mavi Marmara mahkemesi sonuçlarını reddedin diyoruz. Türkiye’deki Amerika konsolosluklarını kapatın. İncirlik askeri üssünü boşaltın  diyoruz” açıklamasını yaparken, İsrail’in laftan sözden anlamadığını, şiddetten anladığını ve bu konularda önümüzdeki günlerde ciddi gelişmelerin olacağını beklediklerini söyledi.

Mertol’un basın açıklamasının ardından SP heyeti, Akçakoca’nın farklı kurumlarını ziyaret etme programlarına devam etti.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.