DOLAR 32,3769 0.15%
EURO 34,9738 -0.31%
ALTIN 2.324,300,22
BIST 9.151,040,78%
BITCOIN 2264089-0,44%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

289 okunma

Sağlık Emekçileri Akçakoca’da Bir Basın Açıklaması İle Seslerini Duyurdu

ABONE OL
30/06/2020 14:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri, Akçakoca Devlet Hastanesi önünde bir basın açıklaması yaparak sağlık emekçilerinin karşı karşıya bulunduğu sorunlara dikkat çekti.

KESK,  Eğitim Sen, Türkiye Emekliler Sendikası ve CHP’nin de destek verdiği basın açıklamasını SES Düzce Şube eşbaşkanı Cemal Yılmaz okudu.

İşte o açıklamanın tam metni:

”Sendikamız SES ve Konfederasyonumuz KESK kurulduğu günden beri hep adaletsizliğin, haksız ve hukuksuz uygulamaların, çalışanlarının mağduriyetlerinin giderilmesi için emek sarf etmektedir.

Doğa talan edilirken, halkın arasında dini-etnik ayrım yapılırken, kadın cinayetlerinde, çocuk istismarlarında, iş cinayetleri ve kazalarında, çalışma hayatında yaşanan haksız uygulama ve mobing durumlarında, hep ezilenin, hep çalışanın yanındayız. Kamu hizmetlerinin halka sunumunun ücretsiz olması talebiyle de hep halkımızın yanında olduk, her zaman bu talepleri alanlarda haykırdık.

Diğer sendika ve konfederasyonlardan farkımız yaptığımız tüm çalışmalarımızı tamamen gönüllük esasına göre yapmamızdır. Hiçbir il temsilcisi, şube yöneticisi yaptığı hizmetler için tek kuruş bedel almadan zamanından, ailesinden ve kendinden fedakarlık yaparak sendikal çalışmalarını yürütmektedir.

Yine sendikamız ve konfederasyonumuz hiçbir siyasi gücün ön-arka bahçesi olmamış, tüm siyasi oluşumlara uzak durmuştur. Sadece emekçilerin haklı talepleri ve halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı için Siyasi örgütler aracılığıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sorun ve taleplerin dile getirilmesine çalışmıştır.

İlimizde ve Türkiye’mizin bir çok bölgesinde sendikamızı ve konfederasyonumuzu terör örgütleriyle ilişkilendirmeye, ahlak dışı şekilde irtibatlandırmaya, itibarsızlaştırmaya ve haysiyet cellatlığına soyunanlara belirtmek isteriz ki, terör örgütleriyle bağ arayanlar yakın geçmişlerine bakmalıdır.

Bu bilgilendirmelerden sonra sağlık alanının en acil çözülmesi gereken sorunlarına değinmek istiyoruz.

TÜM SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET EMEKÇİLERİNE GÜVENCELİ İŞ! GÜVENCELİ İŞYERİ!

Sağlık alanında günümüzde 4/B – 4/D, Taşeron (Hizmet Alımı), Kısmi zamanlı çalıştırma, vekil personel çalıştırma gibi can alıcı konular mevcuttur.

Geçen hafta Düzce Atatürk Devlet Hastanesi önünde de dile getirdiğimiz gibi sağlık hizmeti herkese eşit, nitelikli, ulaşılabilir, ücretsiz sunulmalıdır. Sağlık hizmeti sunan tüm çalışanlar da hiçbir ayırıma tabi tutulmadan güvenceli olarak, 4/A dediğimiz statüde çalıştırılmalıdır. Çünkü yaşadığımız süreç göstermektedir ki, sunulan hizmetler parçalanmış personel istihdamlarıyla karşılanmaktadır. Oysa ki gerçekte sağlık hizmeti ekip halinde sunulması gereken bir hizmettir. Kesinlikle ayrıştırılıp bölünmemelidir, değişik statülerle personel istihdamına son verilmelidir.

2018 sonlarına doğru 4/D adını verilen taşerondan kadroya alınan işçi kardeşlerimizin geçmiş yıllarda kazanılmış kıdem tazminatı hakları, toplu sözleşme yapma hakları ellerinden alınmıştır. Hatta 2010 yılı Anayasası ile gündeme gelen çift sendikaya üye olma hakkı varken tek sendikaya dahi üye olamayıp bu haklarını kullanamamaktadırlar.

Anayasa ile verilen haklar KHK ile işçilerin ellerinden alınmıştır. Arkadaşlarımızın dilediği sendikaya üye olmaları önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır. Sağlık alanında örgütlü 4/A statüsündeki sendikalara üye olabilmeleri için kadro durumları ivedilikle düzenlenmelidir.

Söylemleri ile sendikamızı karalamaya çalışanlar, çıkıp bu kardeşlerimiz için hangi çalışmaları yürütüyorsa onu anlatmalıdır. Hepimiz sağlık emekçisi isek hep birlikte mağdur olan sağlık emekçilerinin şu taleplerini yüksek sesle dile getirmeliyiz;

SES ve KESK olarak defalarca dile getirdiğimiz gibi biz sağlık emekçilerinin talepleri özetle aşağıdaki gibidir;

-Tüm sağlık emekçileri TÜİK’in açıkladığı yoksulluk sınırının üzerinde temel ücret almalıdır.

-Eğitim durumu gözetilerek bizlere vaad edilen ek gösterge hakkımız artık verilmelidir. Hizmetli personel dahil herkesin eğitim ve görev durumuna göre ek göstergeleri artırılmalıdır.

– Sağlık alanında çalışan işçiler ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanları pandemi sürecinde sağlık emekçilerine vaad edilen ek ödemeden faydalandırılmamıştır. Herkese görev ve eğitim durumuna göre ek ücret seyyanen verilmelidir. Hatta pandemi durumu devam ettiği için verilecek ücret en az bir yıl devam etmeli, bu ücret temel maaşa yansıtılmalıdır.

– Çok riskli iş kolu olduğumuz göz önüne alınmalı ve yıpranma hakkımız 5 yıla 1 yıl şeklinde acilen yeniden düzenlenmelidir

-Sağlık alanındaki yeni atamalar kadrolu, güvenceli yapılmalı, 4B – 4C – 4D sözleşmeli, taşeron, kısmi zamanlı ücretli, vekil vb. istihdam modelleri ile çalıştırılan bütün sağlık ve sosyal hizmet emekçileri derhal 4A kadrosuna geçirilmelidir.

-İhraç edilen tüm sağlık emekçilerinin dosyaları ivedilikle incelenip göreve dönmeleri sağlanmalıdır

-Kanunlarda belirtilen çalışan sayısına göre kreş imkanı sunulmalıdır.

-Sendikal tercihlerde çalışanların tedirginlikleri giderilmeli, iş ve işyeri güvencesi personele hissettirilmelidir.

-Son olarak hala devam eden pandemi sürecinin kahramanı cefakar sağlık emekçilerini, bugün ülkemizin dört bir yanında ekonomik ve sosyal hakları için mücadele eden sağlık çalışanlarını buradan selamlıyoruz

Eylemimize destek veren diğer sendikalara, sağlık hakkı mücadelesine omuz veren halkımıza, siz değerli basın emekçilerine, güvenliğimizi sağlayan emniyet çalışanlarına? teşekkür ediyoruz.

 

SES DÜZCE İL TEMSİLCİLİĞİ

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.