DOLAR 32,5777 0.16%
EURO 34,9389 -0.23%
ALTIN 2.433,89-0,08
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 20990330,28%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

277 okunma

Sağlık Ocağı… Popülizm Kokan Hareketler -1-

ABONE OL
07/05/2019 13:51
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’ya yapılması düşünülen sağlık ocağı meselesi, hayata geçecek bir proje olması özelliğini giderek kaybedip reklam kokan hareketlere dönüşmeye başladı.

Ayazlı’ya yapılması planlanan sağlık ocağı, Sapak’taki terminalin üst katlarına zaten yapılacak. Bu konuda geçmiş dönem belediye yönetimi tarafından epeyce bir yol alındı.

Bakanlık’la protokol imzalandı ve şu günlerde terminalin üst katlarının sağlık merkezine dönüşmesi için çalışmaların başlatılması gerekiyor.

Hal böyle iken yeni belediye başkanı Okan Yanmaz’ın Ayazlı mahallesinin farklı bir noktasında sağlık ocağı için yer arıyor olması, popülizm kokan hareketler olmasının yanı sıra, hayata geçmesi mümkün olmayan bir çaba olarak gözüküyor.

Neden mi?… Sıralayayım.

Sağlık merkezinin açılması için gerekli olan prosedürden biri nüfus sayısına orantılı Aile hekimliği Merkezi ve bu merkezlerde çalışacak sağlık personeli bulundurmaktır.

Bu kriterler üzerinden bakıldığında, Bakanlık bürokrasisi Akçakoca’nın nüfus verisine bakarak aile hekimliği merkezine ihtiyaç yok diyebilir. Fakat, geçmiş belediye döneminde Bakanlık bürokrasisiyle kurulan iyi ilişkiler nedeniyle terminalin üst katına yapılacak olan sağlık ocağının protokolü imzalanmıştı.

Bu protokolü cepte kabul edip buradan yürümek yeni bir yer arayışına girmekten daha kazançlı bir durumdur. Aksi halde yeni bir yer talebinde ısrarcı olmak, mevcut projenin de askıya alınarak sağlık ocağı konusunda Bakanlık’ça hiçbir çalışmanın yürütülmemesine yol açabilir.

Bir başka neden ise şu; Sapak’ta bulunan terminalin üst katına ulaşım Ayazlı’da yer bakılan muhtemel sağlık ocağına göre daha rahat. Çünkü Aile Hekimliği Merkezleri civar köylere de hizmet verdiği için Sapak merkezde yer alan bir bina her açıdan daha kolay erişilir olacak.

Bir diğer neden ise etrafına eczane açılabilecek özelliklere sahip olması. Sapak terminali bu açıdan da ideal.

Gelelim asıl önemli nedene… Hatırlarsanız seçimlerden hemen önce Spor Bakanı Akçakoca’ya gelmiş ve ilçeye yapma sözü verdiği üç projeden bahsetmişti.

Bu projelerden biri olan Ayazlı mahallesi Semt Sahası’nın yapılacağı alana Okan Yanmaz sağlık ocağı yaptırmaya çalışıyor. Ya da öyle görünüyor.

Halbuki ne gerek var. Hazır Bakan’dan spor kompleksi sözü alınmış, gidip onu bir an evvel Akçakoca’ya kazandırmak varken, aynı yeri sağlık ocağı olarak düşünmek elimizde var olan imkânı eksik kullanmak değil midir?

Ayazlı sakinlerinin istediği şey, hem imzaları atılmış olan sağlık ocağına bir an önce sahip olmak hem de gençlerin faydalanacağı yeni bir spor kompleksine kavuşmak.

Ben bir taşla iki kuş vurmaktan bahsediyorum. Okan Yanmaz’ın yapmaya çalıştığı şey ise iki imkândan yarım iş çıkarmak.

Evet, yeni başkanın bir şeyler yapmaya çalışması gurur verici. Fakat popülizmden uzak durarak daha akılcı çözümler üreterek.

Akçakoca’nın kaybetmek gibi bir lüksü kalmadı çünkü.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.