DOLAR 32,6011 0.38%
EURO 34,8032 0.19%
ALTIN 2.504,900,84
BIST 9.462,80-0,65%
BITCOIN 21100635,90%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

193 okunma

SAĞLIKTA ATILIM YILI!

ABONE OL
19/02/2019 14:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Akçakoca’nın Hacıyusuflar Mahallesi’ne mimarisiyle göz kamaştıracak yeni bir Aile Sağlığı Merkezi kazandırılacağını açıkladı.

Hayırsever bir vatandaşın da destek vereceği sağlık yatırımının kısa sürede tamamlanıp hizmete açılması hedefleniyor.

Düzce’de son haftalarda sağlıkta adeta atılım yaşanıyor. Özellikle yönetim kadrosundaki değişim ve ardından Ankara nezdinde milletvekilleri eşliğinde yapılan görüşmeler meyvesini vermeye başladı.

İhtiyaçlarda doğrultusunda Düzce merkezden sonra ilçelerin de Aile Sağlığı Merkezi’ne kavuşması için düğmeye basıldı.

Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nün sağlık odaklı çalışmaları kapsamında bu kez Akçakoca’da sağlık yatırımları için harekete geçildi.

Bu doğrultuda Hacıyusuflar Mahallesi’ne mimarisiyle göz kamaştıracak yeni bir Aile Sağlığı Merkezi kazandırılacağı açıklandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

“Sağlıkta dönüşüm programı kapsamında ilk olarak 2005 yılında ilimizde başlayan aile hekimliği uygulamasının vatandaşlarımıza daha hızlı, kaliteli ve yerinde sağlık hizmeti verme noktasında ilimiz Akçakoca İlçesi Hacıyusuflar Mahallesi’nde ikamet eden bölge sakinlerinin daha hızlı ve yerinde sağlık hizmeti alma noktasında önemli bir ihtiyacına cevap verecek Düzce Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Akçakoca Kaymakamlığı ve hayırsever marifetiyle yapımına başlanılacak olan Aile Sağlığı Merkezi en kısa sürede tamamlanması planlanmaktadır. En yakın zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak olan Aile Sağlığı Merkezlerimizin içerisinde 2-3 Aile Hekimliği Birimi, 1’er adet gebe izlem ve aile planlama odası, 1’er adet aşı ve bebek çocuk izleme odası, 1’er adet tıbbi müdahale odası, 1’er adet emzirme odası, yer alacaktır.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.