DOLAR 32,3813 0.18%
EURO 35,0570 -0.11%
ALTIN 2.325,480,27
BIST 9.142,400,69%
BITCOIN 2240786-2,61%
Düzce
19°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

257 okunma

SAHADA ‘ENERJİ’ İÇİN MÜCADELE!

ABONE OL
20/01/2019 14:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de olumsuz hava koşulları nedeniyle enerji nakil hatlarında yaşanan sorunları gidermek için çalışma yürüten Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ), Düzce’ye takviye ekip yönlendirdi. Enerjinin sürekliliği için mücadele veren ekipler, zorlu arazi koşullarında arızalara müdahale etti.

Düzce’de son etkili olan kar yağışında SEDAŞ’ın da kar ve buz yükü ile mücadelesi vardı. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) ekipleri soğuk havada, enerjinin sürekliliği için elektrik dağıtım şebekesinde 7/24 mücadele verdi. 

SEDAŞ alarm halinde çalıştı

Bölgemizde etkili olan kar yağışı sonrası, özellikle Düzce’de enerji nakil hatlarında olumsuz hava koşulları, şebekede iletkenler üzerinde oluşan buz yükünün de etkisi ile direk yıkılması, bağlantı hatlarının kopması, iletkenlerin bağlı olduğu izolatörlerin ve traverslerin zarar görmesi gibi enerji vermeyi olumsuz yönde etkileyen olaylar için SEDAŞ tüm mevcut ekipleri ve farklı bölgelerden gelen takviye ekipleriyle sahada alarm halinde çalıştı.

SEDAŞ işletme bakım ekipleri, yoğun yağan karın şebekeye verdiği zararları ortadan kaldırmak ve her noktada enerjinin olması için mücadele etti.Yüksek mevkiilerde buz yükü şebekedeki iletkenlerin zarar görmesine, şiddetli fırtına ise ağaç dallarını kopararak enerji nakil hatlarına düşmesine, bu şekilde oluşan kısa devreler de enerji kesintilerine neden oldu. Şebekeye enerji vermek için arızalara müdahale eden ekipleri, arazideki yoğun kar yağışı zorladı.

Öte yandan olumsuz hava şartlarına karşı Düzce’ye takviye ekip yönlendirerek enerjinin sürekliliği odaklı çalışmalarını sürdüren SEDAŞ yoğun kar yağışı için oluşturduğu kriz masasından kesintileri an ve an izliyor. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.