DOLAR 32,5849 0.3%
EURO 35,0500 0.21%
ALTIN 2.458,750,94
BIST 9.802,390,88%
BITCOIN 20983610,75%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

414 okunma

SAKATLAR DERNEĞİ’NİN GECESİNE İLGİ BÜYÜKTÜ

ABONE OL
08/12/2018 09:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Sakatlar Derneği’nin gecesine ilgi büyüktü. Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin de katıldığı ve bir konuşma yaptığı gecede, bazı siyesi partilerin yöneticileri ile çeşitli STK temsilcileri de hazır bulundu.

Saat 19.00’da Belediye nikah salonunda düzenlenen gecede ilk konuşmayı Akçakoca Sakatlar Derneği Başkanı Emin Belli yaptı.

Belli konuşmasına, Türkiye nüfusunun yüzde 12’sinin, yani 8 buçuk milyon insanın engelli olduğunu söyleyerek başladı.

Engelliler haftası münasebetiyle düzenledikleri gecede, engellilerin sorunlarını bir kez daha ortaya koymak ve farkındalık yaratmak amacında olduklarını ifade eden Belli, tüm çalışmalarının engellilerin kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan yaşayabilmeleri üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise konuşmasına ”asıl engel bedende değil, zihinlerdeki engeldir” şeklinde konuştu.

Yemenici, belediye olarak bugüne kadar Sakatlar Derneği ile birlikte daha fazla neler yapabileceklerini değerlendirdiklerini ve her zaman ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Kendi dönemlerinde plajlara kurdukları platformlar aracılığıyla engellilerin denize girmesini sağladıklarını belirten Başkan Yemenici, engelli çocukların gezilere gönderilmesi, çeşitli yardımlar şeklinde hizmet verdiklerini söyleyen Yemenici, engellileri hiç bir zaman ikinci vatandaş olarak değil birinci öncelikli vatandaş olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Yemenici ayrıca herkesin aslında bir engelli adayı olduğunu söyleyerek, ”kimsenin yarın ne olacağı belli değil, hepimiz aynı duruma düşebiliriz. Dolayısıyla bu hassasiyetle yaklaşmaya özen göstermeliyiz” dedi.    


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.