DOLAR 32,4983 0.15%
EURO 34,7770 0.13%
ALTIN 2.487,781,05
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20701334,62%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

509 okunma

Şantiye kuruldu… Ekip, Belediye’nin yeni boru almasını bekliyor

ABONE OL
26/08/2019 14:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Temmuz sel afetinde yıkılan Arabacı köyü köprüsünün yapılması için DSİ Bölge ekipleri şantiye kurdu. Köprü yapımının derhal başlaması lazım fakat Belediye’nin yeni boru alamaması yüzünden vatandaşların mağduriyeti uzayacak gibi görünüyor.

DSİ ekipleri, köprü inşaat alanına şantiye kurarlarken, yeni yere konacak su borusunun Belediye tarafından alınıp getirilmesini bekliyorlar.

Belediye alamıyor… Devlet alsın!

Köprü inşaatının başlayabilmesi için su borusunun yenilenmesi ve yeni yerine konması gerekiyor. Yeni su borusunun maliyetinin 104 bin lira dolaylarında olduğu öğrenilirken, Belediye, para olmadığı gerekçesiyle boruyu satın alamıyor.

Akçakoca merkezini 6 köye bağlayan Arabacı köyü köprüsünün yapımı için Ak Parti İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu yoğun bir mesai harcamış ve ekipleri Akçakoca’ya getirtmişti. 

Sarıoğlu’nun açıklamasına göre, köprünün yapımı 1 ay içinde bitmiş olacaktı. Fakat su borusunun alınmaması nedeniyle ekipler son günlerini çalışamaz şekilde geçiriyor. 

Belediye’nin satın alması gereken su borusu için parasının olmaması mutlaka çözülmesi gereken bir sorundur. Fakat 104 bin liralık bir sorun yüzünden Akçakoca halkı bu eziyete daha fazla katlanmamalıdır.

Valilik, İl Özel İdaresi veya Kaymakamlık,  yeni boru alınması noktasında Belediye’ye mutlaka destek olmalıdır. 

Yağışlı günlere girildiğinde köprü yapım işi daha da zorlaşacaktır. O yüzden bu sorun bir an önce çözülmelidir. Köprü yapımının geciktiği her bir gün vatandaşımızın çektiği eziyet katlanacaktır çünkü. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.