DOLAR 32,3660 0.11%
EURO 35,0553 -0.15%
ALTIN 2.322,010,14
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22954022,85%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

377 okunma

Sarı Liste’nin Amazon Kadınları: Kırmızı Fularlılar

ABONE OL
13/01/2020 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 7’nci kongresi tamamlanırken, oy kullanan 103 delegeden 32’sinin oyunu alan Tuğrul Abanoz ilçe başkanlığına seçildi. 

Abanoz’un seçimi kazanmasında etkili olan nedenler alt alta sıralanabilir ama, yönetiminde yer alan kadın siyasetçilerin etkilerinden özellikle söz edilmelidir. 

Kırmızı Fularlılar… 

Evet, sayıları diğer adayların yönetimlerinde yer verdiği kadınlardan daha fazla olan ve her biri çalışma disiplinine sadık 9 kadından söz ediyoruz.

İlk andan itibaren Tuğrul Abanoz’a inanmış, onunla ortak çalışma programı çıkartmış ve son ana kadar kullandıkları sözler ve tavırlarıyla nezaket ve zerafetin içinde kalan kırmızı fularlı kadınlar.

Her biri siyaset donanımı, toplumda edindiği konum ve partisine sadakat düsturuyla hareket eden kırmızı fularlılar, program bazlı bir çalışmayla, Abanoz’un başkanlık yarışını kazanmasında son derece aktif roller üstlendiler. 

Kavgadan uzak durdular. Sataşmaları duymazdan geldiler. Yapmaları gereken tek şey vardı, partinin üye ve delegelerine kendi doğrularını anlatmak, aday olma nedenlerini aktarmak ve seçilmeleri halinde neler yapabileceklerine dair delegelere güven telkin etmek.  

Başardılar…

Erkeklerin egemen olduğu siyaset dünyasında, taşranın miskinliğe hapsolmamış tüm başarılı kadınlar gibi, yüzü topluma dönük her samimi çabanın mutlaka meyve vereceğini gösterircesine, Akçakoca’nın Prometheusları olmayı başardılar.

Sarı listenin yönetici kadınları, belki de siyasetin dışında tutulmaya çalışılan tüm kadınlar adına, küstah egemenlerden çaldıkları özgürlük ateşini boyunlarına bir kırmızı fular olarak iliştirdiler.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.