DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20778373,15%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

655 okunma

SARI ŞERİTLER…

ABONE OL
22/02/2018 21:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havası, manzarası, konumu ve saymakla bitiremeyeceğim bir sürü güzel özelliğiyle kıymetinin bilinmesi gereken,  inanılmaz güzel bir ilçede yaşıyoruz.

Marka değerinin olduğuna inanıyoruz ama bu değere yakışmayacak aksaklıklara izin veriyoruz. Bunlardan bir tanesi de gençlik kolları olarak sesimizi duyurmaya çalıştığımız görme engelliler için yapılmış sarı şeritlerdir.

Konuyu daha geniş açıdan ele alırsak ister Akçakoca’da yaşayan isterse buraya turist olarak gelmiş tüm engelli vatandaşlarımızın burada engellerle karşılaşmasıdır.

Bir önceki belediye döneminde yapılan görme engelliler için sarı şeritlerin çoğu mevcut belediye tarafından tadilatı yapılmadığı için kullanılamaz halde.

Çuhallı’dan Merkez Cami’ye kadar yürümeye başladığınızda yolun büyük bir bölümünde sarı şeritlerin hiç olmadığını ya da yer yer kopmuş olduğunu görüyorsunuz.

Mevcut iktidardan milletvekilinin yanı sıra 1 tane de bakana sahip ilimizin Akçakoca Belediyesi bu soruna çözüm bulmak isteseydi eminim bir yolu bulunurdu.

Ya belediye çözüm bulmak istemedi ya da bu ilin milletvekilleri Akçakoca’nın sorunlarını pek önemsemiyorlar demek ki. Belki de engelli yolunun tadilatı kimse için o kadar da önemli değildi.

Turistik bir ilçe olan Akçakoca’da ortaya çıkan bu çirkin görüntüden bahsetmeyi de ayrı bir kenara bırakıyorum.

Soruyorum, ilçemize gelmiş ya da gelecek tek bir engelli vatandaşa saygımız olmayan bir anlayış tarzımız mı var bizim?

Peki ya Akçakoca’da çalışmayan engelli asansörü, neredeyse varlığından haberdar olmadığımız kullanılmayan engelli tuvaletleri hiç dikkatinizi çekti mi?

Bu kadar mı önemsemiyoruz biz engelli vatandaşlarımızı… Hepimizin bir engelli adayı olduğunu, yarın görmezden geldiğimiz bu hizmetlerin bizim için zorunlu birer ihtiyaç haline geleceğini unutmuşuz, öyle çok rahatımıza düşmüşüz demek ki.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.